HDP’nin oyunu tutmadı

Düzenleyen:
HDP’nin oyunu tutmadı

Ekonomi Haberleri

Asgari ücretin yılbaşından itibaren bin 300 liraya yükseltilmesi ile işverene gelecek ek yükün bir bölümünün devlet tarafından karşılanması düzenlemesi HDP engeline takıldı. Meclis içtüzüğüne göre, ‘Genel Kurul’da görüşülen yasanın içeriği dışında bir önerge’ ancak tüm grupların onaylaması ile gündeme gelebiliyor.

Asgari ücretin yılbaşından itibaren bin 300 liraya yükseltilmesi ile işverene gelecek ek yükün bir bölümünün devlet tarafından karşılanması düzenlemesi HDP engeline takıldı. Meclis içtüzüğüne göre, ‘Genel Kurul’da görüşülen yasanın içeriği dışında bir önerge’ ancak tüm grupların onaylaması ile gündeme gelebiliyor. Bu nedenle, AK Parti yönetimi önergeyi sunmadan önce, tek tek CHP, MHP ve HDP’lilerle görüşerek destek istedi. Görüşmelerde, tüm partilerin desteği alınmasına rağmen, önergenin görüşmelerine geçilmesine kısa bir süre kala HDP son anda destek vermekten vazgeçti. HDP’nin bu tavrı sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla verilen asgari ücret önergesi de geri çekildi. HDP'nin engellemesine rağmen düzenlemenin 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olacağı kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...