TÜBİTAK’tan 96 bilimsel çağrı

Düzenleyen:
TÜBİTAK’tan 96 bilimsel çağrı

Ekonomi Haberleri

TÜBİTAK, bilgi ve iletişim teknolojileri, otomotiv, enerji, makine imalat, gıda, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık ve su alanlarında toplam 96 çağrıya çıkacak

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ‘2016 yılı yoğun bir başvuru ve destekleme yılı olacak’ sözünün gerisindeki çalışmalar belli oldu. Bakanlık, TÜBİTAK yoluyla 2016 yılı içerisinde 96 çağrıya çıkarak birçok çalışmayı destekleyecek. Kurum bu çağrıları 1003 ve 1511 öncelikli Ar-Ge destek programları kapsamında açacak. En çok çağrıya çıkılacak alan ise bilgi ve iletişim teknolojileri olacak. Bu konuda 30 olmak üzere enerji alanında 17, otomotiv ve sağlık alanlarında 13’er, makine imalatta 10, gıda alanında 6, sosyal ve beşeri konularda 5, su konusunda ise 2 çağrıya çıkılacak. Bilgi ve iletişim teknolojileri kapsamında açılacak çağrılarda kriptoloji, siber güvenlik, nano iletişim teknolojileri, bulut bilişim, nesnelerin interneti, insan-makine etkileşimi, interaktif eğitim teknolojileri, yerli güvenlik yazılımları, ekran üretim teknolojileri ve çeşitli yazılım teknolojileri konularına yoğunlaşılacak.
YERLİ OTO’YA DEV KATKI
Türkiye’nin merakla beklediği yerli otomobil konusunda da birçok çağrıya çıkılacak. Bakan Işık’ın sıklıkla üstünde durduğu yerli batarya teknolojileri konusunda 2016 milat niteliğinde bir yıl olacak. Bu konuda menzil uzatmaya dönük şarj ekosistemi teknolojileri, batarya ve enerji yönetim sistemleri, içten yanmalı motor ve sürücü 
teknolojileri, yüksek kuvvetli çelikler, otomotiv sektörüne yönelik mühendislik plastikleri, konsept araç tasarımları, simülasyon teknolojileri ve polimer kompozit üretim teknolojileri gibi çağrılara çıkılacak. Enerji konusu da gelecek yıl önemli destekler verilecek. Güneş enerjisi, jeotermal, yeni nükleer yakıt türleri, akıllı şebekeler gibi birçok konuda çağrıya çıkılacak. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...