Gold'a kayyum atandı

Düzenleyen:
Gold'a kayyum atandı

Ekonomi Haberleri

Toplam 390 milyon TL borcu bulunan Gold Grubu ile 3 şirketine kayyum atandı

Bünyesinde Gold Teknoloji Marketleri, GSA Saat mağazaları, Hizlial.com gibi şirketlerin de bulunduğu Gold Grubu dört büyük şirketi için iflas erteleme istedi. Mahkeme, 1000’e yakın kişinin çalıştığı grubun şirketleri için tedbir kararı verdi. Toplam 390 milyon lira borcu bulunan dört şirketi artık kayyum denetiminde faaliyet gösterecek. Kayyum kararıyla birlikte şirketler icra takiplerine karşı korumaya alınmış oldu. Ayrıca, 5 Ocak tarihinden itibaren, şirketin mağazalarından bankalar üzerinden gelen paralara bloke konulmasının da önüne geçildi.
FONLARLA GÖRÜŞÜYORDU
Şirketi iflasa götüren süreçte BDDK tarafından teknolojik ürünlere getirilen taksit sınırlaması, kurlardaki artış, siyasi belirsizlikler ve yurt dışında satın alınan ürünlere tedarikçilerin yaptığı fiyat artışları etkili oldu. Gold, içerisine girdiği mali krizden kurtulmak için yabancı fonlarla görüşüyordu. Ancak fonların yatırıma yanaşmamasıyla Gold’un iflas ertelemeden başka seçeneği kalmadı. Konuyla ilgili olarak şirketten yapılan açıklamada, "Şirketimizin tüm mağazalarından  ve gold.com.tr adresinden bütün satış ve hizmetlerimiz eskisi gibi devam etmektedir ve edecektir. Yapılandırılmak istenen toplam borç yıllık ciromuzun yüzde 25’i civarında olup, şirketimiz bu süreçten daha da güçlenerek en kısa sürede çıkacaktır" denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...