Devler Ligi'ne hazırız

Düzenleyen:
Devler Ligi'ne hazırız

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük ve önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2016 öncesinde sektörün büyük oyuncuları ve yatırım potansiyelleriyle yabancı yatırımcı için cazibe merkezi olmaya kararlı şehirler bir araya geldi

Önder ÇELİK İSTANBUL

Türkiye temsilciliğini Alkaş’ın yaptığı ve bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak 27. kez Fransa Cannes’da düzenlenecek MIPIM 2016 öncesinde Türk gayrimenkul sektörünün liderleri ve dünya arenasında yıldızlaşmaya kararlı şehirlerin belediye başkanları bir araya geldi. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya aralarında Ağaoğlu, Artaş, Çalık, DKY, İzka, Özak, Piyalepaşa, Tahincioğlu, Zorlu'nun da olduğu Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketinin temsilcileriyle Beyoğlu, Balıkesir ve Hatay belediye başkanları katıldı.
4.800 YATIRIMCI YER ALACAK
Toplantının katılımcıları, hem Türkiye ekonomisinin hem de gayrimenkul sektörünün yükselişini ortaya koymak açısından MIPIM’i dünyadaki en önemli platformlardan biri olarak nitelendirirken, tanıtım için kamu desteğinin gerekliliğini belirttiler. Bu yıl teması 'Küresel İklim Değişikliğinin Gayrimenkul Sektöründeki Etkileri' olarak belirlenen MIPIM 2016, yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda düzenlenecek. MIPIM 2016’da toplamda 21 bin 400 katılımcı yer alacak. 4.800 yatırımcı, 3.600 CEO ve yönetim kurulu başkanı, 3.500 geliştirici, 2.400 yerel ve kamu yönetimi, 450 şehir, 460 mimar ve planlayıcı, 532 otel geliştiricisi, 145 otel grubu ve 2.450 stant ile katılımın olacağı MIPIM 2016’da 250’yi aşkın oturum düzenlenecek.
TÜRKİYE'DEN 850 KATILIMCI
MIPIM’e katılım sayısı açısından dünyanın ilk 7. ülkesi konumuna ulaşan Türkiye, geçen yıl 1.200 metrekarelik alanda temsil edilirken, bu yıl bu rakamın 2 bin metrekareye ulaşacağı kaydedildi. Türkiye’den toplamda 350’ye yakın firma ve belediyenin katılması beklenen MIPIM 2016’da; İstanbul, Antalya, Balıkesir, Hatay, Kocaeli ve Ordu gibi markalaşmaya kararlı 15'e yakın şehir temsil edilecek. Geçen yıl İstanbul Ticaret Odası’nın önderliğinde 300 metrekareyle yer alan İstanbul Çadırı bu yıl fuarda iki katına çıkartılarak sergilenecek. MIPIM'in gayrimenkul sektörünün Şampiyonlar Ligi olduğunu belirten Avi Alkaş, bir kaç yıl öncesine kadar Türk firmalarının yer bulmakta zorlandığı etkinliğe Bakan düzeyinde katılımın önemine değindi. Alkaş, “Bu yıl Türkiye, MIPIM sahasına yıldız kadrosuyla çıkıyor diyebilirim” dedi. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de, geçen yıl 721 olan katılımcı sayısının bu yıl 850'ye yükseleceğini söyledi. Aközer, fuarın 2. gününde 250 kişilik yemek verileceğini, buluşmada Türk şirketleri ile uluslararası yatırım ve fon şirketlerinin bir araya geleceğini kaydetti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...