Görev İran seferi

Düzenleyen:
Görev İran seferi

Ekonomi Haberleri

SunExpress, Nevruz’un gelişiyle birlikte Tahran’dan İzmir, Antalya ve İstanbul’a turist taşımaya başlayacak

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak şirketi SunExpress, İran pazarına girmek üzere anlaşma yaptı. Haftada toplam 300 sefer yapacak SunExpress, turizmdeki düşüşü İran pazarı ile dengelemeyi hedefliyor. Şirket ayrıca Orta Doğu'da Kuveyt başta olmak üzere farklı ülkeleri de turizm merkezlerine bağlamak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Gelişmelerle ilgili bilgi veren SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, “Geçtiğimiz haftalarda İran uçuşları için anlaşmalarımızı yaptık. Bu yaz, Nevruz ile beraber, Tahran’dan İzmir’e, Antalya’ya ve İstanbul’a turist taşımaya başlayacağız. Başlangıçta bu uçuşlarımız full charter (tarifesiz uçuş) olacak. Ama bu seferlerin başarısına bağlı olarak tarifeli uçuşlara da başlayacağız” dedi. Jaan Albrecht, düşüşlere rağmen umutlu olduklarını belirterek, “Avrupa’dan Türkiye’ye olan rezervasyonlar geçen yılın gerisine düştü, ama biz turizmin yaz sezonunda toparlanacağı konusunda iyimseriz. Ancak, bu tabii ki bizi yeni pazar arayışlarından alıkoymuyor. Şu anda İran ve Kuveyt gibi doğu ülkelerindeki gelişen pazarlarda görüşmeler halindeyiz” diye konuştu.
CİRO REKORU KIRDI
Geçen yılı 1 milyar 106 milyon avro ile tarihinin en yüksek gelirini elde eden hava yolunun bu sonuçları dört yıllık bir stratejinin sonucu olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “2015’te rekor bir iş hacmine ulaştık. Satışlarımızı önceki yıla göre yüzde 9 arttırarak 1 milyar 106 milyon avro gelir elde ettik. Taşıdığımız yolcu sayısı ise, önceki yıla göre yüzde 19.2 artarak 8.7 milyon oldu. Uçaklarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti. Bu güçlü büyümenin arkasında yatan temel etken ise 25 ülkeden 3500 çalışanımız ve tabii ki ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın SunExpress’e aktardığı bilgi ve birikimdir.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...