40 meslek için 26 Mayıs son

Düzenleyen:
40 meslek için 26 Mayıs son

Ekonomi Haberleri

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektöründeki 40 meslek dalında yeterlilik belgesi olmayanlar, 26 Mayıs 2016'dan itibaren çalışamayacak

Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan bazı mesleklerde yeterlilik belgesi şartı için 26 Mayıs 2016 son gün. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 3 gruba ayrılan sektörler, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olarak sınıflandırıldı. Çok tehlikeli sınıfta yer alanların belge alması için 26 Mayıs 2016 tarihine kadar zaman verilirken, 40 meslek grubunda olanlar uyarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Mesleki ve Teknik Okullar, üniversitelerin meslek teknik bölümünden mezun olanlardan bu belge istenmeyecek. Belge almak isteyenler de illerin ticaret ve sanayi odalarına başvuru yapabilecek. Belge ve yeterliliği olmadan çalışanlara önce 500 TL ceza verilecek, ardından da çalışmaktan men edilecek.
HANGİ MESLEKLERDE ŞART?
‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacağı bazı meslek dalları şöyle: Ahşap kalıpçısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, çelik kaynakçısı, doğalgaz kontrolörü, doğalgazla ilgili yetkili servis elemanları, ısı yalıtımcısı, tesisat yapım elemanı, iskele kurum elemanı, inşaat boyacısı, otomotiv elektromekanikçisi, otomotiv montajcısı, ses ve su yalıtımcısı, tünel kalıpçısı, yangın yalıtımcısı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...