Borsa onu arıyor! Kim bu 'herif'

Düzenleyen:
Borsa onu arıyor! Kim bu 'herif'

Ekonomi Haberleri

Borsaya 1.5 yıl önce giren sır yatırımcı, tek başına günlük 450 milyon dolarlık alım-satım yaparak, işlem hacmini yüzde 8 yükseltiyor. ‘Herif’ hisse alımında algoritma kullanıyor.

Borsa İstanbul’un son haftalardaki çıkışının arkasında, "Herif" lakaplı bir yatırımcının olduğu ileri sürüldü. Bloomberg’in haberine göre Herif, ilk olarak 1.5 yıl önce ortaya çıktı. Tek günde yaptığı 450 milyon dolarlık işlemle ismini duyurdu. Herif, şu an yine büyük işlemler yaparak adından söz ettiriyor. Kimsenin de önümüzdeki dönemde "ne yapacağını kestiremediği" belirtiliyor. Herif'in yaptığı işlemlere ilişkin Borsa İstanbul bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan Bloomberg, son günlerde bir aracı şirket vasıtasıyla çok sayıda büyük şirket hissesi alımı yapıldığını belirtti. Fakat bu şirket, Bloomberg’ün sorularını cevapsız bıraktı. Piyasa uzmanları, "Bu adam yeni bir pazar keşfetti. Ve kendi şovunu yapıyor. Çünkü yeterince rekabet yok burada. Türkiye gibi sıcak parayla dönen bir ülkede bu durum olağan" görüşünde birleşiyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...