Servier yerli üretime başlıyor

Düzenleyen:
Servier yerli üretime başlıyor

Ekonomi Haberleri

Servier İlaç ve Araştırma A.Ş., önümüzdeki 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilacın üretimini İrlanda ve Fransa'dan Türkiye’ye taşıyacak

Fransa merkezli uluslararası ilaç grubu Servier, Türkiye’de üretimini arttırıyor. Bu kapsamda, önümüzdeki 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilacın üretimi İrlanda ve Fransa’dan Türkiye’ye taşınacak. Servier İlaç ve Araştırma A.Ş. Genel Müdürü Philippe Méa'nın ev sahipliğinde ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün katılımıyla düzenlenen toplantıda üretim kararının ayrıntıları anlatıldı. Servier Türkiye Genel Müdürü Philippe Méa, “Türkiye’ye yönelik üretimimizi 18 ay içerisinde tamamlanacak şekilde yerelleştirme kararı aldık. 21 milyon kutu ilacın üretimi 2016 yılının sonuna kadar kısmen, 18 ay içerisinde ise tamamen Türkiye’ye taşınacak. Bu rakam, yerel olarak üretilen mevcut satışlarımızın yüzde 97'sine denk geliyor. Yapılacak 11 milyon TL değerindeki ilave yatırım, yeni istihdam da oluşturacak” dedi. Philippe Méa, 21 milyon kutuya ek olarak ruhsatlandırılacak yeni ürün portföyüne ilişkin yılda 5 milyon ilave kutu planlarının da bulunduğunu vurgulayarak; “2018 yılında Türkiye'de toplam 32 milyon kutuluk üretim kapasitesine ulaşacağız. Bu sayıyı komşu ülkelere ihracat yaparak artırmak da mümkün” şeklinde konuştu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de, Türkiye’nin Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 18’nci ilaç harcaması yapan ülke konumunda olduğunu belirterek, “Tükettiklerimizin bir kısmını üretme kabiliyetine kavuşmalıyız” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...