İranlı turistler Van'a akın etti

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İranlı turistler Van'a akın etti

Ekonomi Haberleri  / DHA

İRANLI turistler, bu yıl da nevruz tatilini geçirmek için Van'ı tercih etti.

Terör olayları ve tüm olumsuzluklara rağmen korkulanın olmadığını belirten Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "2015 ve 2016'da gelen İranlı turist sayısında çok az bir fark var. Bu da bizi mutlu etti" dedi.
İranlı turistler bu yıl da nevruz tatili için Türkiye'ye karayoluyla geldi. 2015 Mart ayı içinde Kapıköy Sınır Kapısı ile Van Havalimanı'ndan Van'a giriş yapan İranlı sayısı geçen yıl 45 bin 502 iken, bu yıl bu sayı 43 bin 539 oldu. Bölgede yaşanan terör olayları, kötü propoganda ve tüm olumsuzluklara rağmen azalmanın bin 963 kişi olduğunu anlatan Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "Yaşanan sıkıntılar ve bölgenin durumu ortadayken gecen yıla göre küçük bir turist eksiğimiz oldu. Buna rağmen yinede bu sayısı bizi mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz bu sayıyı daha yukarılara çıkartıp Van'ı bir cazibe merkezi yapmak" dedi.
VAN GÜVENİLİR BİR ŞEHİR
Çok iyi bir nevruz dönemi geçirdiklerini de belirten Aktuğ, " Bir nevruz dönemini geride bıraktık. Nevruz öncesinde Van'da bir çok olumsuzluğun yaşanacağı ve bunun turizmi etkiliyeceği söylenilmesine rağmen insanlar Van'a geldi. Nevruz dönemini çok iyi atlattık ve Van'a gelen tek bir turistin burnu bile kanamadı. Her hangi bir olumsuzlukta yaşanmadı. Ben buradan Tüm dünyaya sesleniyorum Van çok güvenilir bir şehir. İnsanlar gelip bu güzelliği görsünler" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...