Özilhan: Gün birlik günüdür

Düzenleyen:
Özilhan: Gün birlik günüdür

Ekonomi Haberleri

Özilhan, "Her şey bir yana terör bir yana. Yüreğimiz dağlanıyor. Artık takatimiz kalmadı. Bu, bütün partilere çağrıdır. Gün birlik günüdür" dedi...

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, tüm partilere birlik çağrısı yaptı. "Ya biz sorunları çözeceğiz, ya sorunlar bizi çözecek" ifadesini kullanan Özilhan, "Artık kısır siyasi çatışmalara bir çözüm bulunması gerekiyor. Her şey bir yana terör sorunu bir yana. Üst üste gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Daha fazla takatimiz kalmadı. Bu, bütün partilere çağrıdır. Gün birlik günüdür. Bıkmadan, usanmadan, 'bir şey olmuyor' demeden sorunlara çözüm bulalım." diye konuştu. Çeşitli kavimlere ev sahipliği yapan bu toprakların bu coğrafyada yaşayan insanlara değişimi yönetme becerisi kazandırdığını vurgulayan Özilhan, şunları söyledi: "Yeni anayasa sürecinde tarihimizden kaynaklanan bu özelliğimizi kullanabilirsek çok önemli bir sıçrama elde ederiz. Aksi halde bu süreç ya mevcut güç çekişmesiyle devam edecek ya da bir grubun toplumun vizyonunu diğer gruba dayatmasıyla sonuçlanacak. Her iki halde de sorunlar daha da ağırlaşacak. Belli ki ya biz sorunları çözeceğiz, ya sorunlar bizi çözecek. Şu anda Türkiye'de siyasi iktidarsızlık yaşanıyor fakat en büyük belirsizlik hükümette yer alacak isimlerin kimler olduğu değil. Tabii ki Türkiye hükümetsiz kalmayacak. Önemli olan sistemin sağlıklı işleyişidir."

TÜSİAD BAŞKANI: Vize için terörle mücadeleden taviz veremeyiz

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes de Avrupa Birliği (AB) ile vizelerin kaldırılması için terörle mücadeleden taviz verilemeyeceğini ifade etti. Toplumun uzun süredir beklediği, AB ile Türkiye ilişkilerinde ciddi bir haksızlık örneği olarak duran vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşmanın Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini hatırlatan Symes, "Avrupa Komisyonu raporuna göre Türkiye bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gereken 72 şartın ezici çoğunluğunu yeterli ölçüde ve hızla yerine getirdi. Burada gerekli adımların süratle atılmış olması küçümsenmeyecek bir başarıdır. Son 2 gün görüşmeleri ise anlaşmanın onaylanması ve uygulanması konusunda taraflar arasında ciddi pürüzlerin olduğunu açıkça bizlere gösterdi. Sorunun ilişkileri kopma noktasına gelmeden çözülebilmesini diliyoruz. Ancak ülkemizin terör tehdidi ile karşı karşıya kaldığı bir ortamda AB'nin terörle mücadeleyi aksatacak bir beklenti içinde olmaması gerekir" diye konuştu.
Ekonomide ise uzun vadeli riskler ve geçmişten gelen yapısal sorunların devam ettiğini vurgulayan Symes, "FED'in kısa vadeli faizleri beklendiği kadar hızlı artırmayacağının anlaşılmasının ardından sermaye akımları konusunda ılımlı hava esiyor" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...