HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dünya devi Türk firmasının iflasını istediler

Düzenleyen: /
Dünya devi Türk firmasının iflasını istediler
Çukurova İnşaat, Libya, Haber

Ekonomi Haberleri

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın babasına ait Çukurova İnşaat'ın iflası istendi. Şirket dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması listesine de.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın babasına ait inşaat şirketinin iflası istendi. Dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması listesine de giren Çukurova İnşaat'ın iflasına yönelik davaları taşeronları açtı. Taşeronlar, Libya'da iş yaptıkları şirketin kendilerine ödeme yapmadığı iddiasında. Şirkettin mahkemeye sunduğu savunmalarda ise, Libya'da yaşanan kaos nedeni ile ödeme yapılamadığı vurgulandı.

LİBYA'DAKİ İŞLERİ İLE ÖNE ÇIKTI

Temeli 40 yıl kadar önce atılan Çukurova İnşaat San. ve Tic. A.Ş şirketi, özellikle Libya, Afganistan gibi alt yapı ve üst yapı yatırımları ile öne çıktı. Şirket, dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firmasının sıralandığı listeye de girdi. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın babası Muhterem Vardar ve Murat Başlılar'ın yönetim kurulunda olduğu şirket, en son Libya'da üstlendiği projelerde ciddi sorunlar yaşadı.

Muammer Kaddafi'nin devrilmesi sonrası Libya'da oluşan kaos, Çukurova İnşaat'ın yanı sıra çok sayıda Türkiye firmasını da vurdu. 5 yıldır yaşanan sorunun çözümü için diplomatik görüşmeler son süreçte yoğunlaşmış durumda. Görüşmeler sürerken, sektörün önde gelen firmalarından Çukurova İnşaat'a yönelik iflas davalarının açıldığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...