Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı
Fotoğraf Başlığı Borsa günü düsüsle tamamladi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,05 düşüşle 74.205,48 puandan tamamladı.

Kaydet
a- | +A

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 784,75 puan azalırken, toplam işlem hacmi 3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,10, holding endeksi ise yüzde 0,53 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,63 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 6,71 ile finansal kiralama , faktöring oldu.

Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, kapanışa doğru açıklanan ABD ekonomisi üçüncü çeyrek büyümesinin yüzde 3,2 ile son 2 yılın en iyi performansını göstermesinin ardından dolar kurundaki yükselişle 74.197,72 puan kadar geriledi.

Analistler, yarın yurt içinde veri akışının zayıf olduğunu, yurt dışında ise Avro bölgesi enflasyon, ABD özel sektör istihdamı, kişisel gelir ve kişisel harcama verileri ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini belirtiyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Adana Asayiş Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.