Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turizmciden Berlin çıkarması

Düzenleyen:
Turizmciden  Berlin çıkarması

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından ITB Berlin’e Türkiye’den âdeta çıkarma yapılacak. Fuar sebebiyle Antalya’dan 180’er kişilik 2 özel uçak kaldırılacak

Antalya, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası- Berlin’e (ITB Berlin) âdeta çıkarma yapacak. Fuarda; Alanya’dan Kaş’a, Toros dağları eteklerindeki İbradı’ya kadar tüm turizm bölgeleri Avrupa pazarına taşınacak. Bunun için oteller, seyahat acentaları, tur operatörlerinin yanı sıra, sektörün sivil toplum örgütleri de ITB Berlin’e katılacak. Antalya’dan ITB Berlin için Corendon ve Sunexpress havayolu firmaları iki özel uçak kaldıracak. Her iki firmanın da 180’er kişilik uçakları 7 Mart’ta Antalya’dan Berlin’e uçacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu da fuarda turizmcileri yalnız bırakmayacak. Rusya ile birlikte Antalya’nın iki ana pazarından biri olan Almanya’dan kente gelen turist sayısı geçen yıl yüzde 34 gerilemişti. En çok turist ağırlanan ülke olan Alman pazarında yaşanan çok ciddi düzeydeki bu düşüşler sebebiyle, Antalya’da bu yıl ITB Berlin Turizm Fuarı çok daha büyük bir önem kazandı. İmzalanan sözleşmeler, iş bağlantıları ve belirlenen fiyatlarla turizm sektörünün borsası niteliğine sahip dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından ITB Berlin Fuarı, 8 Mart Çarşamba günü başlıyor. Fuar, 12 Mart Pazar günü sona erecek.
Fuara 80’in üzerinde ülkeden tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar, yerel yönetimler katılacak. Fuarda Türkiye’den otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına, yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 400’e yakın katılımcı yer alacak. Bu yılki fuarı, 115 bini turizm profesyoneli olmak üzere 170 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...