Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Varlık barışında son hafta

Düzenleyen:
Varlık barışında son hafta

Ekonomi Haberleri

2018’de ülkeler arasında başlayacak Otomatik Bilgi Değişimi öncesinde varlıklarını Türkiye’ye getirenlere, vergi incelemesi uygulanmayacak

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını Türkiye’ye getirmeleri için son haftaya girildi. KPMG Türkiye Vergi Bölüm Başkanı Abdulkadir Kahraman; yasadan yararlanan kişilerin, beyanı yapılmamış yurt dışı varlıklarını 30 Haziran 2017’ye kadar Türkiye’ye getirmeleri hâlinde serbestçe tasarruf hakkına sahip olacaklarını hatırlattı. Kahraman “Geçmişe dönük vergi incelemesi veya ödemesi de yapılmayacak. Yurt dışında bulunan varlıkların ekonomiye kazandırılması için verilen bu imkân, gerçek veya tüzel kişiler tarafından iyi değerlendirilmeli” dedi. Varlık beyanının, 2018’de devreye girecek Otomatik Bilgi Değişimi öncesi son fırsat olduğunu vurgulayan Kahraman, şunları söyledi: Bilgi değişimine imkân veren OECD’nin ilgili anlaşmasını Türkiye, 3 Kasım 2011’de imzalamıştı. Şimdi bu süreç başlıyor. Bundan sonraki süreçte ülkeler, kendi vatandaşlarıyla ilgili ‘büyük vergi verisi’ sahibi olacaklar.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...