Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gambiya’dan yatırım daveti

Düzenleyen:
Gambiya’dan yatırım daveti

Ekonomi Haberleri

Türkiye bir yandan enerjide iş birliği yaptığı ülkelerle arasını sağlamlaştırırken diğer yandan ise altyapı yatırımlarına ihtiyacı olan ülkelere yönelik adım atıyor.

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA
Afrika ülkesi Gambiya, Türk özel sektörüne yatırım daveti yaptı. Türk Büyükelçi ile Gambiya Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Ekonomi Danışmanının bir görüşme gerçekleştirdiği ve önümüzdeki dönemde ülkede gerçekleştirilecek yeni projelere ilişkin bilgi verildiği belirtildi. Gambiya’nın enerji ve altyapı projelerinde yatırımcıya ihtiyaç duyduğu, Türk şirketlerinin özellikle altyapı projelerinde çok başarılı olduğuna değinildiği bildirildi. Önümüzdeki dönemde Gambiya’da yap-işlet -devret veya kamu-özel sektör ortaklığıyla önemli otoyol ve köprü projeleri için yatırımcı arayışı içine girileceğine dikkat çekildi. Türk yatırımcıları bekleyen projeler arasında Banjul-Brikama şehirleri arasında 35 kilometre uzunluğunda ödemeli otoyol projesi, Banjul’u Gambiya nehri  üzerinden Senegal’e bağlayacak 7 kilometrelik köprü projesi ve ülkenin muhtelif yerleşim  merkezlerini  birbirine bağlayacak toplamda 100 kilometrelik ödemeli otoyol projeleri bulunuyor. Söz konusu görüşmede, otoyol ve köprü projelerine ilişkin herhangi bir şartnamenin bulunmadığı aktarılırken yatırımcıların Gambiya makamlarıyla pazarlık usulü görüşmelerinin beklendiği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...