HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Vodafone çift haneli büyüdü

Düzenleyen: /
Vodafone çift haneli büyüdü
Colman Deegan, Vodafone Türkiye, Vodafone, Haber

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye, yılın ilk çeyreğinde çift haneli büyümesini sürdürdü.

Nisan-Haziran 2017 dönemini kapsayan 2017-18 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarına göre servis gelirlerini yüzde 14 büyüme ile 2,2 milyar liraya çıkarmayı başaran Vodafone’un mobil abone sayısı 500 bin kişi artışla 22,8 milyon oldu. Abonelerin yüzde 48,5’ini ise faturalı hat sahipleri oluşturdu.  Öte yandan Vodafone Türkiye’nin 4.5G abone sayısı 10 milyona ulaşırken, akıllı telefon penetrasyonu 7 puan artarak yüzde 72’ye yükseldi. Abonelerinin veri kullanımı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 85 artış ile 145 petabyte oldu. İlk çeyrekte servis gelirlerinde çift haneli büyümeye devam ettiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “4.5G’nin olumlu katkıları da müşterilerimizin dijital hayatları için bir kaldıraç etkisi oluşturdu ve veri kullanımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 85 artış kaydetti. Ülkenin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından biri olarak, Türkiye pazarında, ülkeyi dijitalleşmeye taşıyacak uzun vadeli büyüme vizyonumuz doğrultusunda önemli yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

600 BİN GENİŞBANT ABONESİ
Sabit genişbantta büyümesini sürdüren Vodafone geçen yılın aynı dönemine göre 169 bin net abone artışı ile 593 bin aboneye ulaştı. Sabit hizmetlerden elde edilen servis gelirlerinde ise yüzde 39 artış kaydedildi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...