Katılım sigortacılığının sektördeki payı büyüyecek

Düzenleyen:
Katılım sigortacılığının  sektördeki payı büyüyecek

Ekonomi Haberleri

ORTAK risk paylaşımı ile dayanışma üzerine kurulu olan katılım sigortacılığı, tüm dünyada geleneksel sigorta ürünlerine alternatif olarak dikkat çekiyor.

ORTAK risk paylaşımı ile dayanışma üzerine kurulu olan katılım sigortacılığı, tüm dünyada geleneksel sigorta ürünlerine alternatif olarak dikkat çekiyor. “Tekâfül” olarak tanımlanan bu sigorta türünün Türkiye’de de hızla büyüyeceğini vurgulayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı “Türkiye’de bankacılıkta %5’lik bir paya sahip olan katılım bankacılığının 2025 yılında %15’lik bir payı hedeflediği düşünüldüğünde, bu hedefe paralel olarak bu alanın önümüzdeki dönemde sektörden aldığı payı hızla artırmasını bekliyoruz” dedi.
İnanç hassasiyetinden dolayı sigorta yaptırmayan önemli bir kesimin olduğuna dikkat çeken Kırmızı; “Bu modelle sigorta sistemine dâhil olmamış birçok kişi ve kuruma da sigorta güvencesi sağlanacak. Bu da sigortalılık oranında artışı sağlayacak” diye konuştu. Tekâfül sisteminin Türkiye’de yaygınlaşmaya başlamasının yabancı sermayenin ilgisini çektiğine de dikkat çeken Kırmızı, şunları söyledi: Bu durum ekonomimiz için önemli olan yabancı sermaye girişine de olumlu yansıyacak. Bu da hem sektöre hem ekonomiye bir ivme kazandıracak.
‘YARDIMLAŞMAYA DAYANIYOR’
Katılım sigortacılığını karşılıklı yardımlaşmaya dayanan bir sistem olarak tanımlayan Kırmızı, Doğa Sigorta’nın bu modelde karşılıklı dayanışmayı esas alarak, sigortalıların hassasiyetini gözeten bir yaklaşım sergilediğini vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...