Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon: “Üretim ve yatırım en büyük silahımız”

Düzenleyen:
Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon: “Üretim ve yatırım en büyük silahımız”

Ekonomi Haberleri

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, 2017 yılından umutlu olduklarını ve yatırım ve üretimin iki sihirli sözcük olarak bu yıla yön vereceğini belirti.

Mert Mildon, “En kötünün geride kaldığını düşünüyoruz Miller Holding olarak, planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi. Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini, bu dönemde özel sektörün payına düşenin de yatırım ve üretim olduğunu söyleyen Mert Mildon, “Özel sektör de üzerine düşeni yapacaktır” dedi. Mert Mildon, “Üretmek, bu dönemdeki sihirli kelimemiz olmalı” ifadelerini kullandı.

BABA ÖĞÜDÜNÜ TUTUYORUZ

Geçmişte de Türkiye’nin zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Mert Mildon böyle dönemlerde babalarının çizdiği yoldan gittiklerini söyledi.  Babaları ve Miller Holding’in kurucusu merhum Turhan Mildon’un da kendilerine hep en iyi bildikleri şeyi yapmayı öğütlediklerini söyleyen Mert Mildon, “Babam Turhan Mildon, belirsizlik zamanlarında en iyi bildiği iş olan üretime ve yatırıma sığındığını anlatırdı. Biz bu bakış açısının hiç zararını görmedik” dedi. Mert Mildon, “Bugün Çanakkale’den 7 bin kilometre öteye dahi yatırım yapan bir Miller Holding gerçeği varsa, kuruluş felsefemizin bu başarıdaki katkısı yadsınamaz” diye konuştu.

FARKIMIZ ÇOK

Bugün Miller Holding’i rakiplerinden ayıran birçok fark olduğunu söyleyen Mert Mildon, üretime dayalı şirket felsefelerinin en önemli farkları olduğunu söyledi. Bunun dışında denizcilikten araç kiralamaya; kara lojistikten inşaata, enerji ve akaryakıta kadar birçok sektörde  faaliyet gösterdiklerini söyleyen Mert Mildon, “Bütün bu sektörlere sıfırdan girdik. Sıfırdan girdik ve yatırım yaparak markamızı oturttuk” dedi.  Bulundukları hiçbir sektörde geçici olmadıklarını vurgulayan Mert Mildon, “Kalıcı olduk, bunun için de hem markamıza, hem çalışanlarımıza sürekli yatırım yaptık. Karşılığını girdiğimiz her sektörde tüketicinin bize gösterdiği güvenle gördük, görüyoruz ve mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.  Mert Mildon yürüttükleri azimli çalışmanın sonucu olarak bugün, Miller Holding ailesinin 300 milyon TL cirosu olan ve birçok sektörde faaliyet gösteren bir yapıya dönüştüğünü de sözlerine ekledi.

ÜLKEMİZE GÜVENİYORUZ

Geçen yıl Türkiye’de normal bir ülkede olsa birçok sıkıntıyı beraberinde getirecek ve ülkenin ekonomiyi olumsuz etkileyebilecek gelişmenin arka arkaya yaşandığını vurgulayan Mert Mildon,  “Gerçekten de, başka bir ülkede olsa on yıllarca sürecek olayları biz aynı yıl içinde yaşadık ve hala tutunuyoruz, hala üretiyoruz, hala yatırım yapıyoruz” diye konuştu.  Bir yabancının bunu anlamasının çok zor olduğunu ifade eden Mert Mildon, “Miller Holding olarak yabancılarla görüştüğümüzde, bizim yatırım ve üretim hedeflerimiz onları şaşırtıyor. Onlara söylediğimiz tek şey ‘Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenin’ oluyor” dedi. Mert Mildon sözlerine şöyle devam etti:

“Türk insanı, başka hiçbir ülkeye kısmet olmayacak bir yaşama azmine ve sınırlı koşullarda, zor şartlarda da olsa işi başarma yeteneğine sahip  Bu nedenle 2017 yılından çok umutluyuz. Bu yıl yaraları saracağız, daha çok üreteceğiz ve tüm engellemelere rağmen büyük Türkiye yolunda ilerlememizi sürdüreceğiz.”

BİRÇOK SEKTÖRDE AÇILIMIMIZ VAR

Miller Holding’in 2017 yılını geniş bir çerçevede yatırım seferberliği içinde yürüttüğünü söyleyen Mert Mildon “Sadece Türkiye’de değil Afrika kıtasındaki Senegal de dahil olmak üzere, birçok yerde  yürüyen Miller Holding yatırımları var. Havacılık, inşaat gibi sektörlerde yeni açılımlarımız, çalışmalarımız var. Yeni pazar arayışlarımız da sürüyor.  Yılın ilk yarısında bunların bir kısmını sonuçlandırmak istiyoruz” dedi. Senegal’deki yatırımların sonbaharla birlikte sonuçlanacağını ve ikinci aşamaya geçileceğini söyleyen Mert Mildon, “ İstanbul’da da konut sektöründe daha görünür olacağız” dedi. Kısacası bu yıl Miller Holding’in şaha kalkma yılı olacak” diyen Mert Mildon,  “Türk olarak biz yüzyıllardır yaşıyoruz. Bu yıl bunu dost düşman herkese göstermek istiyoruz. Bunun için de ekonomi çok önemli bir unsur olacak. Özel sektörümüz de geçmişten gelen birikimi ile, eminim bu yıl büyük başarılara imza atacak. Bu imzanın bir parçasında da Miller Holding’in payının olması için,  büyük bir azimle çalışıyoruz. Söyleyebileceğimiz tek şey ‘Bizi izlemeye devam edin’ ” dedi.

Kaynak : http://mertmildon.com.tr/

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...