Mapushaneden Somali’ye ihracat

Düzenleyen:
Mapushaneden Somali’ye ihracat

Ekonomi Haberleri

Hükümlü ve tutukluların demir parmaklıklar ardında yaptıkları üretimler, cezaevleri için âdeta prestij çalışması oldu.

Damla Peker ANKARA
Hükümlü ve tutukluların demir parmaklıklar ardında yaptıkları üretimler, cezaevleri için âdeta prestij çalışması oldu. Hükümlülerin meslek sahibi olması veya var olan mesleklerini geliştirilmesi amacıyla çalışma alanları oluşturan Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu, farklı hapishanelerde 118 tekstil atölyesi açtı. Tekstil mühendisleri ve tasarımcıların rehberliğinde kıyafet tasarımı ve üretimi gerçekleştiren mahkûmların ürettiği kıyafetler ihraç edilmeye başlandı. Mobilyadan çantaya kadar birçok sektörde ürettiği el işi ürünlerle adından söz ettiren mahkûmlar, son olarak Somali Ceza İnfaz Kurumu personeli için 650 üniforma üretti.
Mahkûmlar ayrıca, savcılar ve hakimler için bin 238 cüppe, mübaşirler için 5 bin takım elbise, ceza infaz kurumu personeli için 40 bin yazlık ve kışlık üniforma, Gençlik ve Spor Bakanlığına 250 bin takım eşofman üretti. 

Mapushaneden Somali’ye ihracat

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...