Dokunmayı bırakıp düşünerek yazacağız

Düzenleyen:
Dokunmayı bırakıp düşünerek yazacağız

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen, yeni dönemin ilk CEO Club toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larının katıldığı etkinlikte konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae-Hyun Kim, dijitalleşme sayesinde cihazların birbiriyle konuşur hâle geldiğini söyledi. Kim, “Yakında hiçbir şeye dokunmanıza gerek kalmayacak. Hareketle ya da sesle her şeyi kontrol edebileceksiniz ve son derece rahat bir yaşam sürebileceksiniz. Akıllı şehirlere doğru gidiyoruz. Yönelim her yerde bu yönde. Gelişmeler, dijitalleşmenin gerçekleşeceğini ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Djitalleşme geliyor” dedi. Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Özkaya Matraş da yapay zeka sayesinde kullanıcıya okuyacağı makalenin veya haberin alacağı ürünlerin önerilebildiğini belirterek, bunun daha da yaygınlaşacağını aktardı. Facebook’un artık sadece bir iletişim platformu olmadığını dile getiren Matraş, “Mesela bankalar kredi satışlarının büyük bölümünü Facebook üzerinden yapabiliyor. Veya Facebook üzerinden kamyon, jeep satılabiliyor” diye konuştu. İletişimin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Matraş “Bunun için konuşmak gerekiyor. Üzerinde çalıştığımız konulardan bir tanesi düşündüğümüzü direkt yazabilir miyiz. Aslında beyin dalgalarımızı okuyan, ne düşündüğümüzü tahmin edebilen ve bunları anında metne çevirebilen çalışmalar üzerindeyiz” dedi.

Öncelik para değil, veri
Etkinlikte konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Bankaların en büyük önceliği data yani veri olacak. Bizler bu konuda daha neler yapabileceğimizi her geçen gün daha fazla düşünüyoruz. Yapay zeka ile ben bunu nasıl bağlarım, bu hizmeti gerçek kişi ile müşteriye hizmet veriyormuş gibi nasıl yaparım gibi teknolojilerin arayışı içerisindeyiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...