Erkunt Traktör Hintlilerin oldu

Düzenleyen:
Erkunt Traktör  Hintlilerin oldu

Ekonomi Haberleri

Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar’ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı da gerçekleştirdi.

Mahindra & Mahindra Türkiye’nin en büyük traktör üreticilerinden Erkunt Traktör’ü satın aldığını duyurdu. Mahindra’nın Erkunt Traktör’ün yüzde 100 hissesi için 76 milyon dolar ödediği öğrenildi.  Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan bugüne kadar pek çok ilke imza attıklarını vurgulayarak, “2018 yılında kutlayacağımız 15. yılımıza M&M’le birlikte güçlü bir giriş yapıyoruz. Markamızı, M&M’nin global üretim ve satış ağının önemli bir parçası yaparak ülkemize ve ülkemiz çiftçisine daha fazla kazandırmak için çalışacağız” diye konuştu. M&M Tarımsal Ekipmanlar Bölüm Başkanı Rajesh Jejurikar da Türkiye’nin konumu, teknolojik altyapısı ve tarımsal kapasitesiyle stratejik bir pazar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Son üç yıl içinde yüzde 35’in üzerinde büyüyen Türkiye traktör pazarı, artan iç talebin yanı sıra sahip olduğu bölgesel imkânlarla da öne çıkan bir vitrin. Türkiye aynı zamanda bulunduğu bölgenin en büyük oyuncusu. Türk çiftçilerinin farklı bölgesel gereksinimlerini karşılayarak ürün yelpazesini sürekli genişleten Erkunt Traktör de bu pazarın en güçlü markalarından birisi. Erkunt’un yaygın bayi-servis ağı ve yerel tedarik zinciriyle, hızla büyüyen bu pazarda bugünden sonra Mahindra ile birlikte daha önemli adımlar atacağına inanıyoruz.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...