Bayraktar: Kümesteki üretimle kanatlanırız

Bayraktar: Kümesteki  üretimle kanatlanırız

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, kanatlı sektöründe üretim ve ihracat artışının sürdüğünü belirterek “Daha fazla destek şart. Başta yem ve elektrik olmak üzere girdi maliyetleri makul düzeylere çekilmeli. Sektörün Brezilya, Tayland gibi rakip ülkelerle rekabet edebilmesi sağlanmalıdır” dedi.

Bayraktar, Kasım 2017’de, bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretiminin 178 bin 898 tona, tavuk yumurtası üretiminin de 1 milyar 667 milyon adede yükseldiğini bildirdi. Türkiye’nin milyarlarca dolarlık ithalat yapan Orta Doğu pazarına en yakın ülke olduğuna dikkati çeken Bayraktar; bu fırsatın değerlendirilerek, Körfez ülkeleri başta olmak üzere yeni pazarlar bulunmasının, sektörün geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. Kanatlı sektörünün çok daha fazla döviz kazandıracak bir üretim alanı olduğunu vurgulayan Bayraktar “Kazan-kazan mantığına dayanan bir üretim şekli olmalı” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...