Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'yi tamamen satın aldı

Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'yi tamamen satın aldı

Ekonomi Haberleri

YKM'nin çoğunluk hissesini satın alan Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini de alarak şirketin tamımının sahibi oldu

Geçen yıl YKM'nin çoğunluk hissesini satın alan Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini ve marka haklarının bakiye yüzde 50'sini toplam 100 milyon lira karşılığında satın alarak, şirketin ve markaların tamamının sahibi oldu. Boyner Büyük Mağazacılık'tan yapılan açıklamaya göre, Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini ve marka haklarının bakiye yüzde 50'sini toplam 100 milyon lira karşılığında satın aldı. Bu işlemin ardından, YKM hisselerinin tamamı Boyner Büyük Mağazacılık'a geçti.


- "Bu sinerjiden en kazançlı çıkan müşterilerimiz olacak"
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, söz konusu satın almanın, tüm taraflar için mutlu ve huzurlu bir formül olduğunu ifade etti. YKM'nin köklü geçmişi, yıllara dayanan tecrübesi ve ülke genelindeki yaygınlığı ile Türk perakende sektörünün değerli markaları arasında yer aldığını belirten Cem Boyner, "Geçtiğimiz son bir yılda da Boyner Büyük Mağazacılık ve YKM'nin, birbirini kusursuz bir şekilde tamamladığını gördük. Konsolide yıl sonu cirosu 1,5 milyar liraya yaklaşacak bu dev şirketin önümüzdeki dönemde de müthiş sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Bu sinerjiden en kazançlı çıkan ise koşulsuz müşteri mutluluğu anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceğimiz müşterilerimiz olacak" değerlendirmesinde bulundu. Boyner Büyük Mağazacılık, YKM'nin yüzde 63 oranındaki hissesini Şubat 2012'de satın almış, söz konusu işlem ağustos 2012'de Rekabet Kurumu tarafından onaylanmıştı. Boyner Grup, mayıs ayında da Boyner Büyük Mağazacılık'ın yüzde 30,05 oranındaki hissesinin Citi Venture Capital International'ın bir kuruluşu olan Fennella Sarl'den satın alıdığını duyurmuş, ardından mevzuata uygun olarak halka açık hisselerine de çağrıda bulunarak, Boyner Büyük Mağazacılık'taki payını yüzde 96,5'e çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...