Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gayrimenkulde sertifika dönemi

Düzenleyen:
Gayrimenkulde sertifika dönemi

EMLAK Haberleri

Gayrimenkul Sertifikası, TOKİ garantörlüğünde Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesi ile halka sunuluyor.

Yeni uygulama ile birlikte daire alacak birikimi olmayan küçük yatırımcı ve kurumsal yatırımcılar, gayrimenkul projesinden hisseleri oranında pay sahibi olabilecek.

42,5 TL’YE YATIRIM İMKÂNI 
Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen bir projenin içerisinde yer almaktan gurur duyduklarını belirten Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan “Gayrimenkul Sertifikası, uzun süredir takibimizde olan bir konuydu ve ilk uygulamasını TOKİ ile Gelir paylaşımı ortaklık modeli ile hayata geçirdiğimiz Park Mavera 3 projesinde yapma kararı aldık. Ev sahibi olma konusunda zorluk yaşayan dar ve orta gelir grubu için yeni bir yatırım aracı diyebilirim. Başakşehir’deki projemizde bunun ilk uygulamasını yapacağız. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde farklı projelerle de bu sertifika ihracı devam edecektir. Projemizin bu uygulama için ilk etapta yüzde 28,6‘lık kısmını halka sunuyoruz. Talep toplamalar 29-30-31 Mart tarihleri arasında olacak. Halka sunmuş olduğumuz bu miktarı paylara böleceğiz. Bizim projemizde bir pay 42,5 TL. Gayrimenkul Sertifikası’ndaki amacımız, birikimi olan vatandaşlarımızın, bu projenin ve bölgenin geleceğine bugünden yatırım ortağı olmasını sağlamaktır” dedi.

TOKİ 12 İLDEKİ 54 ARSASINI 23 MART’TA SATACAK
TOKİ, 12 ildeki 54 arsası için 23 Mart’ta Ankara Bilkent’teki Merkez Binasında müzayede yapacak.  Konut, ticaret, turizm, sanayi, akaryakıt ve servis, depolama, spor tesisi, otel, özel ilköğretim ve ortaöğretim niteliğinde KDV’den muaf  54 arsa, yüzde 25 peşinat ve 60 aya varan vade seçenekleriyle açık artırma yöntemiyle satılacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana başta olmak üzere ülke genelindeki 12 ayrı ilde bulunan, gayrimenkul geliştirme ve inşaat şirketleri, müteahhitler, kooperatifler, yatırımcılara uygun toplam 527 bin 206 metrekarelik 54 adet arsanın toplam muhammen bedeli 662 milyon liranın üzerinde bulunuyor. TOKİ’nin İstanbul’un yükselen değeri Kağıthane’deki arsası ile başkentin yeni yerleşim bölgelerindeki arsaları dikkat çekiyor. 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...