Hükümetten ilk açıklama: "Peşmergeye yardım ediyoruz"

Hükümetten ilk açıklama: "Peşmergeye yardım ediyoruz"

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, peşmergenin Kobani'ye geçmesi için yardım edildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Türkiye'nin Kobani'ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini açıkladı ve 'peşmergelerin Kobani'ye gemesi için yardım ediyoruz' dedi.
İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun önemli açıklamaları:
Koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk. PYD'nin Suriye'ye yönelik amaçlar ÖSO'dan farklıdır. Sadece Suriye'nin belli bir bölgesini kontrol etme fikrindedir aynı IŞİD gibi. Dolayısıyla Suriye'nin geleceği, sınır bütünlüğü ve demokratik yapılanması için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. PYD bu tavrını devam ettirdiği takdir de ÖSO'nun da Türkiye'nin de destteğini alamaz.
Diğer taraftan Suriye'deki gelişmelerle ilgili biz her zaman bu sorunun gerçek sebebinin de unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz.

Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, peşmergelerin geçişi ve Kobani'ye yapılacak yardımlarla ilgili süreç halen devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu sabah Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Peşmerge'nin Kobani'ye geçmesi için yardımcı oluyoruz. Kobani'nin düşmesini hiç arzu etmedik" demişti.Öte yandan Amerikan güçlerinin, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğu açıklanmıştı. Amerikalı üst düzey yetkili, Amerikan güçlerinin Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt güçlere havadan silah ve insani malzeme yardımı yapmasıyla ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bilgilendirdiğini de kaydetmişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...