Kürtler Suriye'de devlet kuruyor

Kürtler Suriye'de devlet kuruyor

GÜNDEM Haberleri

Irak'ta 10 gündür görüşen Suriyeli Kürt liderler, üç kantonun bir araya getirilerek yarı özerklik ilan edilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Irak'ın Duhok şehrinde bir araya gelen ve 10 gündür görüşen Suriyeli Kürt liderler, üç kantonun bir araya getirilerek yarı özerklik ilan edilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Suriye'nin kuzeyinde daha önce PYD'nin ilan ettiği üç kanton olan Afrin, Cezire ve Kobani ilk olarak il statüsüne alınacak. Birleşmenin ardından bölgesel bir parlamento, ortak siyasi irade ve savunma birliklerinin oluşturulması için seçimlere gidilecek. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin bir araya getirdiği Kürt partileri ile PYD'nin uzlaşması detaylarının ortak açıklama ile duyurulacak. İngiliz Times gazetesi de Suriye'de "Rojava" adı altında yarı özerklik ilan edileceğini yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...