Yargıtay savcılarını da HSYK atayacak

Yargıtay savcılarını da HSYK atayacak

GÜNDEM Haberleri

Teklifte yapılan değişiklikle, Yargıtay tetkik hakimlerinin yanı sıra "yargıtay savcılarının" da HSYK tarafından seçilmesi hükmü getirildi

TBMM Adalet Komisyonu'nca oluşturulan Alt Komisyon dünkü toplantısında hakim ve savcıların maaşlarında artış yanında TCK ve CMK'da önemli düzenlemeler getiren teklifi görüşmeye başladı.Alt komisyon hakim ve savcıların maaşlarında önemli artış sağlayan maddeleri kabul ederken CHP'nin emekli hakim ve savcıların maaşlarının da artırılması önerisi kabul görmedi.
Komisyonda teklifin 20 maddesi kabul edilirken önemli bir değişiklik de yapıldı. Teklifte Yargıtay tetkik hakimlerinin seçilme yetkisi Başkanlar Kurulu'ndan alınıp HSYK'ya verilirken, dünkü toplantıda bu kapsama Yargıtay savcıları da dahil edildi. Söz konusu düzenlemenin Yargıtay'daki 'paralel yapı'ya yönelik bir düzenleme olduğu öne sürüldü.
Alt Komisyonda nbsp;5 yıl idari yargıçlık yapanlara hukuk fakültelerine doğrudan girme hakkı verilmesiyle ilgili düzenlemeye CHP karşı çıkarken, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak düzenlemeyi, "65 yaşından sonra avukatlık yapmak istiyorlar" sözleriyle savundu. Bunun üzerine CHP'li üye Ömer Süha Aldan, "65 yaşında olan adam otursun torun baksın, binlerce geç avukat sokaklarda boş dolaşıyor" diyerek eleştirdi.
Alt Komisyonda hakim ve savcılara sicil affı getiren maddenin görüşmeleri ise daha sonraya bırakıldı.
Şükran KABAN ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...