HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Peşmerge: 'Tek gidiş yolumuz Türkiye'

Kaynak: AA
Peşmerge: 'Tek gidiş yolumuz Türkiye'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Peşmergelerin Kobani'ye tek gidiş yolunun Türkiye toprakları olduğunu belirtti.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, yaptığı açıklamada, "Peşmergenin gideceği zamanı ve saati bildirmemiz mümkün değildir. Çünkü bu, askeri bilgidir. Bizim için önemli olan Kobani'nin şu anki durumu için çaba içinde olmaktır. Güçlerimizi en kısa sürede göndereceğiz ancak zamanı ve saati gizli bilgidir. Güçlerimizi en kısa sürede Kobani'ye göndereceğiz" dedi.


Peşmergenin beraberindeki silahlarla Kobani'ye geçeceğini aktaran Yaver, işlemler tamamlanıp ve şartlar uygun hale geldikten sonra birliğin, Türkiye üzerinden yola çıkacağını ifade etti.


Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet de "Silahlı güçlerimizin, birkaç gün içinde Türkiye üzerinden Kobani'ye gönderilmesini bekliyoruz. Ulaşım karayoluyla olacak ve gidecek askerler bakanlığa bağlı Peşmergelerden oluşacak" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...