Tartışmalar politikacıları gerdi, ağır siyaset

Tartışmalar politikacıları gerdi, ağır siyaset

GÜNDEM Haberleri

Dalkavuk, cahil, çakma, aciz, namert, utanmaz, aklını başına topla, terörün kuyruğu, vatan düşmanı, siyasetçilerin son bir günde kullandığı kelimeler.

Kobani olaylarından tezkere tartışmalarına, yargı paketinden Cumhurbaşkanlığı binasının açılışına kadar birçok konuda ayrılık yaşayan siyasetçilerin gerginliği, kullandığı kelimelerine de yansıyor. nbsp;Parti liderleri, uslûplarını iyice ağırlaştırdı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'cahil', MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 'dalkavuk' nitelemesinde bulundu. Bahçeli'ye geçtiğimiz günlerde 'koltuk değneği' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu dün de Başbakan Davutoğlu'na "Aklını başına topla ve devleti adam gibi yönet" şeklinde seslendi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Öcalan için sekreterya kurulacağı açıklamalarına "utanmazlık" diye cevap verdi. CHP Sözcüsü Haluk Koç'un Başbakan için nitelendirmesi ise 'yedek parça' oldu. 'Çakma', 'aciz', 'namert', 'terörün kuyruğu', 'vatan düşmanı' siyasetçilerin dün kullandığı ifadeler arasında yer aldı.

KILIÇDAROĞLU:
Savcı, dava açmazsan namertsin

Parti Meclisi'ni toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada hükümete "dış politikada çuvalladılar" eleştirisinde bulundu. 29 Ekim resepsiyonuna katılmama çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Davetler geldi, sizlere de gelmiştir. Bizi Ak Saray'da bekliyorlarmış. Şunu söyledim; gitmeyin kirlenmeyin, gidenler kirlenecektir. O bina vatandaşların alın terleriyle verdikleri vergilerle yapıldı. Bina kaçak. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı kaçak binada, gecekondu binada oturur mu? Orada hangi cumhuriyeti kutlayacaklar" diye konuştu. Başbakan için "Türkiye'yi yönetmekten aciz" diyen CHP Lideri, "Aklını başına topla ve devleti adam gibi yönet" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturması hakkında takipsizlik kararı veren savcıya da şöyle seslendi: "Savcı bana tazminat davası açacakmış. Açmazsan namertsin. Sen savcı falan değilsin, sen hırsızların avukatısın."

DAVUTOĞLU:

CHP tarihini oku cahil
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında önemli mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Başbakan "Haddini bilmeden bizim AK Parti dönemini kastederek 'Türkiye'de parti ile devlet iç içe geçiyor' diyor. Türk tarihini bilmiyorsun, insanlık tarihini bilmiyorsun, Kerbela tarihini bilmiyorsun, bari CHP tarihini bil. Tek parti dönemini bari oku, Şükrü Kaya'yı oku. 1936'da İçişleri Bakanı, CHP Genel Sekreteri oldu bu memlekette. Cahillerle konuşmak zor oluyor arkadaşlar. Önce karşısına alıp ders vermek gerekiyor. İnsan rakibinin de bir denk olmasını ister. Biz anamuhalefet partisi, karşımıza çıkacak, tartışacak kalibrede bir lider arıyoruz" dedi. Kobani'den gelen Kürtler için "Onlar bize tarihin emaneti" ifadesini kullanan Başbakan genişletilmiş il başkanları toplantısını artık dönüşümlü olarak diğer illerde de yapacaklarını açıkladı. nbsp;

BAHÇELİ

Küresel güçlerin dalkavuğu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin silahlı kanadı PYD için 'terör örgütü değil' diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Twitter'dan cevap verdi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Çökmemizi isteyenler hep bir ağızdan tezahürat yarışına giriyor. Bölücü terörün kuyruğuna giren, hain emelleri omuzunda gezdiren sağından soluna kadar geniş bir kuşak Türkiye'nin içini oymakla uğraşıyor. İhanet gişesi dolup taşıyor, vizyondaki vatan ve millet düşmanlığı rekorlar kırıyor, çözülme filmine akıl almaz bir ilgi gösteriliyor. Birisi peşmergeye koridor açıyor ve PKK'yı silahlandırıyor, diğeri YPG'yi övüyor ve küresel çevrelere dalkavukluk yapıyor. Olamaz dediğimiz şeyler oluyor, 'o kadar uzun boylu değil' dediğimiz ne varsa çıkıyor."




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...