Başbakan Davutoğlu: Hainler hesap verecek

Başbakan Davutoğlu: Hainler hesap verecek

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu: "Hunharca saldırının failleri olan alçaklar, yaptıklarının hesabını mutlaka verecek"

"Hunharca saldırının failleri olan alçaklar, yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir" diyen Davutoğlu, çözüm süreci ile ilgili olarak da "Bu süreç, vahşilere taviz verme süreci değildir" diye konuştu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'deki temasları sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Davutoğlu ilk olarak, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1 uzman çavuş ve 2 erin şehit edilmesiyle ilgili olarak, "Acı haberle üzüldük. 3 kahraman askerimiz, bazı ihtiyaçlarını karşılamak için merkeze gittiklerinde kendilerini takip eden alçaklar tarafından şehit edildiler. Bu hunharca saldırıyı ve yapanları tespit etmek için yoğun bir çaba içindeyiz. Bütün bunlar açık şekilde Kobani olayları ve arkasındaki olaylarla birlikte Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin olduğunu gösteriyor. Sükunet içinde, bölgenin huzuru, oradaki vatandaşlarımızla kader birliği yapan güvenlik görevlilerimiz şehit ediliyor. Eminim ki bütün bölge halkı açık ve net cevabı verecektir. Biz her zaman milli birliğimizi korumak, vatandaşlarımız arasındaki huzuru sağlamak üzere ne gerekiyorsa yapacağız. İçişleri Bakanına ve Genelkurmay Başkanı'na gerekli talimatları verdim. Bu katiller, bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecekler. Kimse halkımızın bu saldırılar karşısında tereddüt göstereceğini düşünmesin" dedi.


KILIÇDAROĞLU?İFTİRA?ATIYOR

Çözüm sürecinde bundan sonraki yol haritası ve son günlerde Öcalan'ın talepleri konusunda sorulan bir soru üzerine ise Davutoğlu, "Çözüm süreci, herhangi bir şekilde vahşilere ve teröre taviz verme süreci değildir. Bölge halkı bu örgüt için bir infial içindedir, barış sever vatandaşlarımız için de tehdit içeriyor. Biz asırlardır bir arada yaşamış vatandaşlarımız için gerekeni yaparız. Bu alçakça saldırılar için her türlü tedbiri alırız. Bugün yapılan saldırıda yüzlerin maskelenmiş olması da suç işlemeye dönük ve cinayet işlemeye dönük olduğunu gösteriyor. En kısa zamanda iç güvenlik reformu yasalaşacak. İmralı'da sekreterya kurulacağına yönelik olarak kimseye verdiğimiz bir söz olmadı. Kamu düzeni sağlanmadan hiçbir görüşme bu anlamda yapılamaz. Hunharca saldırılar sona erdirilecek. Bu konuda taraflar net tavır alınmalı. Bu samimiyet sınavından herkes geçecek. Kılıçdaroğlu geçen gün yaptığı açıklamada Öcalan'ın benimle görüştüğü konusunda ihanet ile ilgili bir iftirada bulundu. Kılıçdaroğlu böyle bir açıklama ile infiale yol açmak istiyorsa tarih önünde hesap verecek. Bizim Öcalan ile görüştüğümüz gibi bir iftira atması, böylesine kritik bir dönemde ne kadar duyarsız davrandığını ortaya koymakta" ifadelerini kullandı.
Akşam katıldığı yemekte de işadamları ve STK temsilcilerine seslenen Davutoğlu, Türkiye'nin özgüvenine yönelik saldırılara boyun eğmeyeceklerini, ülkenin ateş çemberine dönmesine izin vermeyeceklerini söyledi. nbsp;
NURİ ELİBOL
KAYSERİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...