Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askeri döven polislerin yargılandığı davada karar!

/ Kaynak: AA
Askeri döven polislerin yargılandığı davada karar!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Asker dönüşü Ahmet Koca'yı döven 6 polisin yargılandığı dava da kara belli oldu. O polisler 'eziyet' suçundan bakın ne kadar ceza aldı!..

Fatih 'te askerden gelen Ahmet Koca'yı döven polislerin yargılandığı davada karar açıklandı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Aksaray Polis Merkezi'nde Ahmet Koca adlı vatandaşın darbedildiği iddiasına ilişkin 11 polisin "işkence", Koca'nın ise "memura direnme" ve "hakaret" suçlarından yargılandığı davayı karara bağladı.Mahkeme heyeti, 6 polisin ''eziyet'' suçundan 1 yıl 8'er aya kadar hapisle cezalandırılmalarına karar verdi. Bu sanıklar hakkındaki ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştıran heyet, 5 polisin ise beraatlerine hükmetti. Heyet, Ahmet Koca hakkında da ''direnme'' ve ''hakaret'' suçundan beraat kararı verdi
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 6 polis ile taraf avukatları katıldı.
Duruşmada, taraflara, cumhuriyet savcısının bir önceki celse verdiği mütalaaya karşı diyecekleri soruldu.
Müşteki sanık Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, savcının mütalaasına uyulmasını talep ederek, sanıkların cezalandırılmasını ve müvekkili hakkında ''direnme'' ve ''hakaret'' suçundan beraat kararı verilmesini istedi.
Sanık polis Ahmet Gülen'in avukatları, savcının mütalaasına katılmadıklarını ifade ederek, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına uyulmasını talep etti.
Duruşmaya katılan 6 sanık da söz alarak, haklarında beraat kararı verilmesini, mahkeme aksi görüşte ise verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi.
Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Koca hakkında polislere yönelik ''direnme'' ve ''hakaret'' suçundan dava açıldığını hatırlatarak, bu suçu işlediği sabit olmayan Koca'nın beraatine karar verdi.
Heyet, sanık polisler Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen ve Ahmet Özdemir hakkında Ahmet Koca'ya karşı "işkence" suçundan dava açıldığını belirterek, sanıkların, bu suçu işledikleri sabit olmadığından beraatlerini kararlaştırdı.
Sanıklar Adem Doğan, Muhammet Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Ali Yener, Fatih Kalabalık ve Mustafa Altınok'un, müşteki Ahmet Koca'ya karşı ''eziyet'' suçundan 2'şer yıl hapisle cezalandırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanıkların yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak cezayı 1 yıl 8'er aya düşürdü.
Heyet, sanıkların kasıtlı bir suçla mahkum olmadığı ve ileride bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluştuğunu ifade ederek, sanıklara verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmalarına hükmetti.
Mahkeme heyeti, Ahmet Koca'nın olaydan sonra getirildiği Şehremini Karakolu'nda tutulduğu nezarethaneden sorumlu görevliler ile aynı gece polis merkezindeki yetkili amir konumunda bulunan görevli hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...