Başbakan talimat verdi: Yardımlara paralel inceleme

Başbakan talimat verdi: Yardımlara paralel inceleme

GÜNDEM Haberleri

Devlet içindeki paralel yapıya yönelik mücadele kapsamında yoksul vatandaşa verilen sosyal yardımlar da incelemeye alınıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin yoksul vatandaşlara verdiği sosyal yardımlara yönelik 'paralel' inceleme yapılması talimatı verdi. Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantılarında ilginç bir konu gündeme geldi. Bazı milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Destek Programı, Kırsal Kalkınma Destek Programı ve Kalkınma Ajansları vasıtasıyla verilen desteklerin incelenmesi gerektiğini söyledi. Özellikle kalkınma ajansları tarafından uygulanan sosyal destek projelerinde karar verici pozisyondaki kişilerin paralel yapıya mensup kişilerden oluştuğuna dikkat çeken milletvekilleri, devletin verdiği tüm sosyal yardımların yeniden ele alınarak adaletsizliğin giderilmesini istedi. Bunlardan biri olan Osmaniye Milletvekili Durdu Kastal kendi ilinde 300 kişiye haksız yere sosyal yardım yapıldığını tespit ettiğini anlattı. Şikayetleri dinleyen Başbakan Davutoğlu, sosyal yardımlarla ilgili bu iddiaların araştırılmasını ve gereğinin yapılması emrini verdi. Yücel KAYAOĞLU- TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...