Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakandan schengen müjdesi!

Bakandan schengen müjdesi!

GÜNDEM Haberleri

Önümüzdeki 3 yıl içinde Avrupa Birliği ülkeleriyle uygulanan Schengen uygulamasının kaldırılması bekleniyor.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Schengen Vizesi'nin tamamen kaldırılması anlaşmasında Türkiye'den yaklaşık 72 beklenti olduğunu dile getirdi ve "Türkiye bunların 62'sini tamamen veya kısmen karşılamış vaziyette. 3 sene sonra komisyonun nihai bir kararıyla, bir beyanıyla vizelerin kalkma süreci tamamlanacak" şeklinde konuştu.
Lüksemburg'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında AB içinde sınırları kaldıran tarihi Schengen Anlasması'nın imzalandığı bölgeyi de ziyaret eden Bozkır, "Geri kalan maddelerle ilgili olarak da çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki 3 yıl zarfında AB Komisyonu raporlarıyla bu teyit edilecek. İnşallah Türkiye'nin geldiği noktada hiç hak etmediğimiz ve Türk insanına kendini en çok kötü hissettiren vize konusunu bu şekilde ortadan kaldırmış olacağız" dedi.
Bakan Bozkır, "12 Eylül darbesinin külfetlerinden olan vizelerden de yakında tamamen kurtulacağız. Milyonlarca Türk'ün Avrupa'da iş arayacağı şeklindeki yanlış algıların kırılması gerekli. Türkiye için artık böyle bir durum söz konusu değil. Türkiye'de çok daha fazla iş imkanı var. Türk insanı Türkiye'de iş buluyor. Esas korku belki ileride Türkiye için olacaktır. Türkiye'deki bu ekonomik gelişme devam ettiği sürece Türkiye'ye gelen AB vatandaşı sayısı artmaya başlayacaktır" diye konuştu.
Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...