Başbakan Davutoğlu: MİT'in başarısını çekemiyorlar

Başbakan Davutoğlu: MİT'in başarısını çekemiyorlar

GÜNDEM Haberleri

"Hem dış çevreler hem paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir malzeme vererek MİT Müsteşarına saldırtmaya çalışıyor"

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ilk defa Ankara dışında yapıldı. Şanlıurfa'daki toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT'e yönelik iddialarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 'ben devleti kendisinden iyi bilirim, gazetelere bakın' diyor. Demek ki devleti gazetelerden öğreniyor. MİT Müsteşarlığıyla ilgili o ithamı ispat görevi sizin üzerinize düşer. Hâlâ bir rövanş peşindeler. Çatı adayını kimler belirledilerse aynı kesimler şimdi 'MİT'e saldır' diyor. Hani 7 Şubat'ta MİT Müsteşarımıza dönük komplo var ya... Orada MİT Müsteşarımızı hesaba çekemediler. Şimdi anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir malzeme vererek MİT Müsteşarına saldırtmaya çalışıyor. Bunun arkasında Milli İstihbarat Teşkilatımızın son 4-5 yıl içinde çok köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var. MİT, öylesine köklü bir dönüşümden geçti ki; artık Türkiye başka ülkelerin istihbarat elemanlarının at oynattığı, Türk istihbaratının ise dışarıda buna tepki veremediği bir konumda olmayacak" ifadelerini kullandı. Davutoğlu, Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda da "Çözüm Süreci'nden bizim kastettiğimiz, Türkiye'nin bir bütün olarak tek tipçi, dayatmacı ve tanımlayıcı siyaset ve devlet anlayışından çoğulu, herkese saygı gösteren, demokratik bir devlet anlayışına geçişin mücadelesi. Biz yeni Türkiye'den bunu kastediyoruz" dedi.
SURUÇ-KOBANİ KARDEŞ
Ahmet Davutoğlu, Suruç'a Kobani'den gelen sığınmacıların barındığı AFAD'ın kampını ziyaret etti. Suruç ve Kobani'nin kardeş olduğunu vurgulayan Davutoğlu, Kürtçe, "Hoşgeldiniz, Kobanili kız ve erkek kardeşlerimiz'' dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...