Papa'dan Türkiye'ye büyük övgü

Papa'dan Türkiye'ye büyük övgü

GÜNDEM Haberleri

Papa Francesco, Türkiye'ye geliş yolunda uçakta açıklamalar yaptı. Papa, Türkiye'yi övdü.

Katolik dünyasının ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, altıncı dış gezisini gerçekleştireceği Türkiye'ye geldi. Papa'nın uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KARŞILADI
Papa'yı havalimanından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.Papa, yarın İstanbul'a eçecek ve pazar günü akşam saatlerinde de Türkiye'den ayrılacak.

UÇAKTA KONUŞTU
Papa Francesco, Türkiye'ye geliş yolunda uçakta açıklamalar yaptı. DHA Muhabiri Esma Çakır'ında bulunduğu gazetecilere hitap eden Papa, Türkiye'nin, sınırındaki çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Teşekkür ederim" dedi. Papa Francesco, Vatikan delegasyonuyla birlikte Alitalia'ya ait bir uçakla Roma Fiumicino Havalimanı'ndan yerel saatle 9.30 civarında hareket etti. Papa'nın uçağında, aralarında Doğan Haber Ajansı muhabiri Esma Çakır'ın da bulunduğu 65 gazeteci yer aldı.
Papa'dan Türkiye'ye büyük övgü
TÜRK GAZETECİLERE ÖZEL SELAM
Papa ve Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, uçağın havalanmasının ardından gazetecilerin bulunduğu bölüme geldi.Lombardi, hem temaslar hem Ekümenik ilişkiler, hem de dinlerarası ve kültürlerarası diyalog bakımından çok yoğun, bir programı olan ziyaretin, kısa, ama önemli olduğunun altını çizdi.Daha sonra uçakta dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 65 gazeteci olduğunu belirten Peder Lombardi, ayrı ayrı isimlerini söylediği Doğan Haber Ajansı muhabiri Esma Çakır ve TRT Türk muhabiri Yasemin Taşkın'ın da bu gazeteciler arasında yer aldığını belirtti. Lombardi'nin, "Yani iki Türk kadın gazeteci de bizlerle" demesi üzerine Papa, söz konusu iki gazeteciye gülümseyerek, el salladı.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMASI
Bunun ardından ziyareti kısaca değerlendirmek üzere mikrofonu alan Papa, "Günaydın. Bu seyahatte bana eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. Yaptığınız işi destekliyorum. Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Çünkü Türkiye şu anda sınırındaki çok sayıda mülteciye yardım ediyor. Bu hizmetinizden dolayı size teşekkür ediyorumö diye konuştu.Papa ayrıca Türkiye'den dönüş yolunda uçakta basın toplantısı yapmak üzere tekrar gazetecilerle bir araya geleceğini belirterek, "Çok teşekkürler. İyi konaklamalar diliyorum size" diye sözlerini noktaladı.Peder Lombardi de uçaktaki gazetecilerin çok önemli bir misyona sahip olduğunun altını çizerken, "Sadece sizler hem Ankara hem de İstanbul'da tüm etkinlikleri takip edecek gazetecilersiniz" dedi.

İLK DURAK ANITKABİR
Katolik aleminin lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco Türkiye'ye geldi. Bu akşam Ankara'da kalacak olan Papa Franciscus ve beraberindeki heyetinin ilk durağı Anıtkabir oldu.Papa ve yanındaki heyeti taşıyan İtalya Havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu. Papa'yı karşılayan heyet arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizci Yaveri'nin de bulunduğu görüldü.

DEFTERE ŞUNLARI YAZDI
Papa Francis, Anıtkabir ziyaretinde Atatürk 'ün mozolesine çelenk koydu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Papa Francis, burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Papa, Özel Deftere şunları yazdı:
"İki kıta arasında köprü olan Türkiye'ye en derin saygılarımı sunuyorum. Ama Türkiye sadece bir geçiş değil her etniğe, dine ve kültüre mensup iyi niyetli kadın ve erkekler için diyalog ve birlikte yaşamın yolu olsun."


PAPA'NIN YANINDA İSTEDİĞİ SÜRPRİZ İSİM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...