Putin: Türkiye çıkarlarını heba etmeyi reddetti

Putin: Türkiye çıkarlarını heba etmeyi reddetti

GÜNDEM Haberleri

1 Aralık'ta yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde soruları cevaplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sıcak mesajlar gönderdi.

Ankara'nın dış politikada bağımsız karar alma yeteneğine dikkati çeken Putin, Türkiye'den gıda alımını artırılacağı sinyalini de verdi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile enerji alanındaki ortak stratejik projelerin hayata geçirilmesi dahil Rus-Türk işbirliğinin bütün temel boyutlarını ele alacağız" diyen Putin, şöyle devam etti: "Elbette, tutumlarımız bazı konularda aynı olmayabilir ve hatta farklı olabilir. Bu bağımsız dış siyaseti güden devletler için doğaldır. Ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ortaklığın kıymetini biliyoruz. Türk ortaklarımız çıkarlarını birilerinin siyasi hırsları uğruna heba etmeyi reddetti. Doğal gaz ihracatına ilişkin taleplere her zaman olumlu cevap veriyoruz. Ekim ayında 'Mavi Akım'dan yapılan sevkiyatın yıllık hacminin 16 milyar metreküpten 19 milyara kadar artırılmasına dair ilkesel mutabakat sağladık. Türk üreticilerinin Rusya'ya et, süt, balık ürünleri, sebze ve meyve ihracatının artırılmasına yönelik niyetlerine müspet yaklaşıyoruz. Türkiye'nin Suriye meselesinde sırtındaki yükün tamamiyle bilincindeyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...