Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Putin'den doğalgaz müjdesi!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Putin'den doğalgaz müjdesi!

Son Güncelleme: 02 Aralık, 2014 - 08:32
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Putin'den doğalgaz müjdesi!
Fotoğraf Başlığı Putin'den dogalgaz müjdesi!

Rusya lideri, Türkiye'ye sattıkları doğalgazın fiyatında yüzde 6 indirim yapacaklarını açıkladı. Esad konusunda ise Putin ile uzlaşma sağlanamadı.

Kaydet
a- | +A
ürkiye birbiri ardına önemli konuklarını ağırlıyor. Papa'nın hemen ardından dün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) 5. toplantısı için beraberinde 10 bakanla birlikte Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin'in eş başkanlığında yapılan toplantıda enerji, ticaret ve Suriye konuları masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında Erdoğan ve Putin ortak basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İlk olarak söz alan Erdoğan, "Rusya ile aramızda yıllık 32 milyar dolarlık bir ticaret hacmi mevcut. Bunun 25 milyar doları Rusya'dan bize, 7 milyarı da bizden Rusya'ya. Aramızdaki ticaret hacmini süratle artırmamız, 2023 hedefi olarak da 100 milyar dolara ulaşmamız için siyasi irademiz mevcut. Karşılıklı yatırımlarla ilgili adımları, özellikle de enerji konusunu değerlendirdik. Doğalgazın yüzde 50'sini Rusya'dan temin ediyoruz" dedi.
Görüşmede gündeme gelen önemli konulardan biri de Akkuya Nükleer Santrali oldu. Erdoğan, "Türkiye'de hayata geçirdiğimiz en önemli ve stratejik yatırımlarımızdan biri olan Akkuyu ile ilgili geniş detaylı bir çalışmayı yaptık. Sürec, ÇED'in onaylanmasıyla daha da hızlanacak" diye konuştu. Erdoğan görüşmede Kırım halkının yaşadığı sorunların da ele alındığını söyledi. İsmail Sonsuz ANKARA
AKKUYU İÇİN GÜVENCE VERDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise sözlerine doğalgaz müjdesiyle başladı. 1 Ocak'tan itibaren Türkiye'ye sağlanan doğalgazın fiyatında yüzde 6 indirim yapacaklarını söyleyen Putin, stratejik işbirliği çerçevesinde indirimlerin devam edebileceğini de belirtti.
Putin, Rusya'nın, Almanya'nın ardından Türkiye'nin ikinci büyük ticaret ortağı olduğuna dikkati çekerek, "Milli paralarla ticaretin artırılmasına çalışıyoruz. " dedi. Rus lider, Akkuyu'ya ilişkin endişeler konusunda ise "Fukuşima sonrası teknolojiler uygulanıyor. O yüzden güvenlik konusunda şüpheniz olmasın" diye konuştu. Putin, Güney Akım Projesi'ne ise Bulgaristan ile anlaşma sağlanamadığı için devam etmeyeceklerini bildirdi.
ESAD'IN YERİNE 'MİLLİ İRADE'
Rusya Devlet Başkanı Putin, "Suriye'de Esad'ın kalması konusunda ısrarcı mısınız?" sorusu üzerine, "Ben bu soruyu Suriye halkına yönlendirmek istiyorum. Suriye'deki seçimler sonrasında Esad'ın büyük desteğe sahip olduğunu gördük" dedi.
Putin'in bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları vurguladı: "Değerli dostum, dünyada darbeciler hep yüksek oyla gelirler. Yüzde 90-95. Mısır'da da benzerini gördük. Şu anda Suriye'de zulmeden, katleden, terör estiren mevcut yönetimin bu durumlarını çok açıkça ortaya koydum. Sayın Başkanın (Putin) bu noktada farklı yaklaşımları da var ama geneli itibarıyla Suriye'deki şu halin bir çözüme kavuşturulması noktasında mutabıkız. 'Nasıl'ı üzerinde sıkıntılarımız var. 'Esed giderse ne olur' gibi bir yaklaşım çok çok yanlış bir yaklaşım. 141 ülke muhalifleri destekliyor. Esed giderse halkın iradesi gelir, milli irade gelir. 300 bini aşkın kişinin öldüğü Suriye, mevcut hale Esed yönetimiyle geldi. Demek ki ortada bir başarı yok, yıkılmış, yakılmış bir Suriye var. BM Güvenlik Konseyinin bir üyesi olarak değerli dostuma çok önemli bir görev düşüyor. Temenni ederim ki bu süreci sona erdiririz."
Putin'den doğalgaz müjdesi!
Başlık ResmiPutin'den doğalgaz müjdesi!


Limuzinini de getirdi
Putin'in Ankara'ya gelişi öncesinde, Esenboğa Havalimanı girişinde araçlar tek tek kontrol edildi. Havaalanında, Şeref Salonu binasının çatısında keskin nişancılar görev yaparken, ambulanslar da hazır bulundu. Konvoyun geçeceği yol güzergahlarında da üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresinde komandolar görev yaptı. Cumhurbaşkanlığının önceki günkü misafiri Papa Francis, Renoult marka mütavazı bir araç tercih etmişti. Rus lider ise Ankara ziyaretinde Rusya'dan getirdiği lüks makam aracını kullandı. Rus ve Türk bayraklarını taşıyan atlı süvariler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Putin'i, Erdoğan ana giriş kapısında karşıladı.
Putin'den doğalgaz müjdesi!
Başlık ResmiPutin'den doğalgaz müjdesi!


Putin'e ÇED jesti
Çevre Bakanlığı, Putin'in Ankara'ya geldiği gün Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu onayladı. Türkiye'nin ilk nükleer santrali için hazırlanan 3 bin sayfalık raporun ardından projedeki liman inşaatının başlaması için gereken imar planı izninin de bu ay bakanlıktan çıkması öngörülüyor. Santralin hidroteknik yapılarının proje tasarımı ve inşası için ihale ilanına çıkan Akkuyu Nükleer AŞ'nin, Mart 2015'te TAEK'e lisans başvurusunda bulunması ve 2016 sonunda nükleer reaktör inşaatına başlaması planlanıyor. Öte yandan çevresel etki açısından bütün detayları içeren raporun onaylanmasının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tasarım ömrünün 60 yıl olduğunu belirttiği Akkuyu NGS'de kontrol edilmiş modern bir teknolojinin kullanılacağını vurguladı. Açıklamada muhtemel kazadan Akkuyu Nükleer AŞ'nin sorumlu olacağı ifade edildi.


Alman basını rahatsız oldu:Çar ile Sultan buluştu

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 100 milyar dolarlık Türkiye ziyareti, Avrupa'yı rahatsız etti. Alman Focus dergisi, tarihî ziyareti "Çar Sultan ile buluşuyor" başlığıyla duyurdu. Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Rambo politikacılar" olarak nitelendiren dergi "Her iki lider hakkında da şu anda Batıda pek iyi konuşulmuyor. Putin, batının yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan ise batıyı sömürgeci olarak görüyor ve nefret söylemine başvuruyor. Şimdi bu ikili buluşuyor. Rambo politikacılar, batıya karşı bir işbirliği yapar mı?" diye yazdı. Focus, uzmanların görüşlerine de yer verdi. Bunlardan biri olan Profesör Eberhard Schneider, "Ukrayna krizi ve G20 zirvesinde yaşananların ardından Rusya bir NATO ülkesi ile yakın ilişkiler kurarak, Batı'ya mesaj vermek istiyor. Rusya yeni müttefik arayışında" dedi. İngiliz BBC'de de Putin'in Türkiye ziyareti 'değerli yalnızlıklar zirvesi' olarak değerlendirildi.


Putin'i protesto ettiler
Putin'den doğalgaz müjdesi!
Başlık ResmiPutin'den doğalgaz müjdesi!


Kırımlılardan öfke
Putin'in gelişi İstanbul, Ankara ve Adana'da Kafkas halkları tarafından protesto edildi. Beyoğlu'nda, muhacir okullarında okuyan Çeçen, Tatar, Dağıstanlı ve Kırımlı yaklaşık 50 çocuk, "İşgalci Rusya, Çeçenistan'dan defol", "Çocuk katili Putin", "Boyun eğmeyeceğiz" ve "İşgalci Rusya, Kafkasya'dan defol" dövizleriyle eylem yaptı. Galatasaray Meydanı'ndan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu'na yürüyen Kırım Türkleri de Putin aleyhine slogan adıp, Rusya'nın Kırım'ı işgalini kınadı.
İSMAİL KAPAN-ANKARA





Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 02 Aralık, 2014 - 08:32
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Yeni ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti! Hangi model araçlar etkilenecek?
    Yeni ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti! Hangi model...
    Kaydet
  • 2
    Terminal İstanbul hizmete alınıyor! Dünyanın en büyüğü olacak
    Terminal İstanbul hizmete alınıyor! Dünyanın en bü...
    Kaydet
  • 3
    Ünlü şarkıcıyı pazarda gören gözlerine inanamadı! Tezgahı açtı, banyo lifi sattı
    Ünlü şarkıcıyı pazarda gören gözlerine inanamadı! ...
    Kaydet
  • 4
    İspanya acil kodla yardım istedi, Türkiye uçakları havalandırdı! Avrupalı vekilden teşekkür mesajı geldi: İhtiyaç olursa biz de hazırız
    İspanya acil kodla yardım istedi, Türkiye uçakları...
    Kaydet
  • 5
    Yunanistan kapasite yetersizliği nedeniyle çekildi! Türk F-16'ları Baltık'ta nöbete başlayınca Avrupa'dan teşekkür yağdı
    Yunanistan kapasite yetersizliği nedeniyle çekildi...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Osmanlı Devleti Roma’nın devamı mı?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Bölgesel asgari ücret: Sistemik kaos neden kaçınılmaz? (2)
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Devlet kumar oynatırsa...
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek Tükürdüklerini yaladılar
    Kaydet
  • Akif Bülbül
    Akif Bülbül Özgür Bey’in baba ocağı Bay Kemal’in yaman tuzağı
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Galatasaray'dan sürpriz 10 numara hamlesi
    Galatasaray'dan sürpriz 10 numara hamlesi
    Kaydet
  • Karadeniz'de suyun rengi değişti! Sebebi belli oldu
    Karadeniz'de suyun rengi değişti! Sebebi belli oldu
    Kaydet
  • "Bütün ezberler bozulacak"... İslam Memiş'ten altın ve ev alacaklara önemli mesaj var
    Kaydet
  • Yasağı delen 513 kişiye 2 milyona yakın ceza!
    Yasağı delen 513 kişiye 2 milyona yakın ceza!
    Kaydet
  • 370 yıldır denizin dibindeydi! Kalyondan servet çıktı: Altın ve zümrüt fışkırmaya devam ediyor
    370 yıldır denizin dibindeydi! Kalyondan servet çıktı: Altın ve zümrüt fışkırmaya devam ediyor
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dusan Tadic'in yeni takımı belli oldu: 2 yıllık imza!
Tadic'in yeni takımı belli oldu: 2 yıllık imza!
Kaydet
Niğde'de yol verme kavgası! Sürücü araçtan inip kargo şoförüne böyle saldırdı
Niğde'de yol verme kavgası! Sürücü araçtan inip kargo şoförüne böyle saldırdı
Kaydet
İstanbul Havalimanı yolunda feci kaza! Çok sayıda ekip bölgede
İstanbul Havalimanı yolunda feci kaza!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.