Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mevlana'nın diliyle' mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mevlana'nın diliyle' mesaj verdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'nde konuştu.

Mevlana'yı anmak için düzenlen ve 7 Aralık günü 'Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü' ile başlayan 'Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin finali Şeb-i Arus (Mevlana'nın, Allah'a sevgiyle kavuşma günü olarak düşündüğü ve düğün gecesi olarak adlandırdığı gece) törenleriyle gerçekleşti.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yaptı. Mevlana'nın sahte din adamları konusunda yaptığı uyarıları hatırlattı. Konuşmasına Mevlana'dan sözlerle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevlana'nın diliyle yeni şeyler söylemek, Yeni Türkiye'ye doğru akmak zamanıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bir vatanımız varsa bu Hz. Mevlana gibi gönül dostları sayesindedir. Kişi Rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz."

"OSMANLI DAĞILDIĞINDA BU MİLLETİN BİTTİĞİNİ ZANNETTİLER AMA..."


"Dergahına umutsuzluğu, ikiliği, fitneyi asla yaklaştırmadığı için bu millet sarsılsa dahi asla çökmemiş, yıkılmamıştır. Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan'a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü."

"BU BAHAR TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞECEĞİ BAHARDIR"

Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvvetin ve muhabbetin mayasıyla mayalandığını belirten Erdoğan, bu aziz milletin tarih boyunca yaptığı büyük fedakarlıklarla her saldırı karşısında tek yürek olmayı başarabildiğini kaydetti.

"Fikirlerimiz farklı olsa da dinler, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan olarak can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz, eşrefi mahlukat olan insanız. Yaratılmışların en şereflisi olan insanız. Allah bize böyle baktı ve bizi böyle yarattı. Kardeşlerim, bir hazan mevsiminin ardından yeni bir bahara yeni bir uyanışa hazırlanıyoruz. Bu bahar, inşallah eski tartışmaların son bulacağı bir bahardır. Bu bahar, Türkiye'nin normalleşeceği bir bahardır.

"Kimin aşk, kimin ihanet dolu olduğunu bu millet er ya da geç anlayacaktır. O maske takanlar rezil olurken onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. Bu millet sahte peygamberlere , sahte mehdilere, modern Yezidler'e karşı hep uyanık olmuştur. Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvviyetin mayasıyla mayalanmıştır. İnsan olarak, can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz. Uzunca bir yaprak dökümünün ardından yeni bir bahara, yeni bir uyanışa, yeni bir Türkiye'ye uyanıyoruz. Şimdi düne ait sorunlara çözüm bulma zamanıdır. Şimdi yeni şeyler söylemek, yeni Türkiye'ye doğru akmak zamanıdır."

TÖRENDEN NOTLAR
Törenin yapıldığı 10 bin kişilik Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi salonuna ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Çad Başbakanı Kalzeubet Pahimi Deubet geldi.

Başkan Davutoğlu ise eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona geldi. Kılıçdaroğlu da Davutoğlu ile selamlaşmak için ayağa kalktı. Salona giren Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakanı Deubet ile tokalaştı, anca aynı sıradaki Kılıçdaroğlu ile aralarında mesafe olunca korumalardan da fark edemeyip yerine oturdu. Yerine oturduktan kısa bir süre sonra Kılıçdaroğlu'nu fark eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, kalkıp Kılıçdaroğlu'nun yanına gidip selamlaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona en son gelen davetli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Çad Başbakanı Deubet ile tokalaşarak selamlaştı. Kılıçdaroğlu da Erdoğan ile selamlaşmak için ayağa kalktı. Ancak aralarında mesafe bulunması nedeniyle Erdoğan, elini havaya kaldırarak Kılıçdaroğlu'na selamladı. Kılıçdaroğlu da kafasını sallayarak selam verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...