Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan: Teknolojinin önünden gitmeliyiz

Başbakan: Teknolojinin önünden gitmeliyiz

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, "Çelik gibi iradeli sanayi karşısında esnek, anlayan, gereğini yapan devlet sözü veriyorum" dedi

Sabancı Holding şirketlerinden Kordsa Global ile Sabancı Üniversitesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin temel atma töreni İstanbul Teknopark'ta yapıldı. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2023 hedeflerine ulaşmak için çelik gibi iradeli sanayi istedikleri ifade ederken, "Ben de bundan sonra hiçbir süreçte karşınızda sert ve kaya gibi bir devlet değil, esnek, duruma intibak eden, olayı anlayan ama aynı zamanda irade gerektiğinde çelik gibi iradeye sahip bir devlet sözü veriyorum" dedi ve Güler Sabancı ile Sabancı camiasına teşekkür etti. nbsp;
TEKNOLOJİNİN nbsp;ARKASINDAN KOŞULMAZ
Temel atma töreni gerçekleştirilen tesisin önemine dikkat çektiği konuşmasında, yüksek teknolojinin önemini de vurgulayan Davutoğlu, "Bu çerçevede de atılması gereken adımlar neyse dinlemeye, gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya, verilecek destekleri vermeye de hazırız. Yeter ki herkes öne çıksın, kimse başkasının adım atmasını beklemesin" dedi. Yüksek teknoloji olduğu takdirde ithalata olan bağımlılığın azalacağına değinen Davutoğlu, "Teknolojinin arkasında koşulmaz, teknolojinin içinde koşulur ve öne geçilir. Eğer bu mantıkla çalışırsak işte o zaman devlet, üniversite, sanayi iş birliği sağlam zemine oturur" görüşünü dile getirdi.
2002 yılında Türkiye'de 2 teknopark olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Sayın Özal'ın vizyonuyla buralar teknopark alanı olarak seçildi ama bize gelene kadar taş üstüne taş konulamadı. Çünkü bu sadece vizyon meselesi değil, Sayın Özal'ın koyduğu vizyonu hep takdir ediyoruz, ama uygulama, irade, öncelik meselesi. Hükümet olarak bu iradeye, önceliğe de sahibiz. Şu anda çalışmalar sayesinde 40 ildeki 59 teknoparktan 41'i faal durumda, diğerleri de kurulma aşamasında dedi. Davutoğlu konuşmasının sonunda, Türkiye'nin teknolojiyi aktaran, tüketen değil, aldığı teknolojiye kendi katkısını yapan bir neslin ülkesi olacağını ifade etti.
12 AYDA BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı; Başbakan Davutoğlu ve bazı bakanların katılımıyla yapılan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "65 milyon liralık yatırımın inşaatının 15 ayda bitirilmesini öngörüyoruz. Ama 12 aya çekmek için elimizden geleni yapacağız" sözü verdi.



Sabancı: Biz ülkemizin potansiyeline inanıyoruz



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Biz Türkiye'ye ve ülkemizin potansiyeline inanıyoruz" dedi. Sabancı Holding şirketlerinden Kordsa Global ile Sabancı Üniversitesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin İstanbul Teknopark'ta yapılan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelecği için dev bir adım atıldığına işaret etti ve 65 milyon liralık yatırımın inşaatının 15 ayda bitirilmesinin öngörüldüğünü, 12 aya indirilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Sabancı, "Bugün sizlerle, aslında geleceğin temellerini atıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Biz bu yatırımı bugünden yarına değil, bugünden Türkiye'nin gelecek 10, 20, 30 yılına yapıyoruz. Biz Türkiye'ye, ülkemizin potansiyeline inanıyoruz, bu yatırımı ülkemizin geleceğine yapıyoruz. Bugün ilk adım olarak 65 milyon lira değerinde bir yatırımın temelini atıyoruz. Bu yola çıkarken, bu yatırıma bizi teşvik eden, bizi yüreklendiren en önemli unsurlardan biri elbette Türkiye'de sağlanan iklimdir. Araştırmaya yeni teknolojiye verilen önem ve destek ve oluşturulan iklim" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...