Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Somali'ye 10 bin konut

Somali'ye 10 bin konut

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, TİKA'nın yaptığı hastane açılışında Somali'ye yeni bir müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ziyaretinin son durağı Somali'de Diriliş Marşı ile karşılandı. Ayağının tozuyla Somali Cumhurbaşkanı ile birlikte Mogadişu Havalimanı'nın Türk müteahhitler tarafından yapılan yeni terminal binasını hizmete açan Erdoğan, "Bu bina, çok sıkıntı çekmiş Somali halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi. Erdoğan'ın bir sonraki açılışı TİKA tarafından yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Konuşmasına 3.5 yıl aradan sonra tekrar Mogadişu'da olmanın mutluluğu içinde olduğunu anlatan Erdoğan, "Allah'a hamd olsun üç buçuk yıl önce verdiğimiz sözlerin tutulmaya başlandığını görmek bizleri memnun etti. Önceki ziyaretimizden bu yana Somali'deki gelişmeler gelecek için umutlandırıyor" dedi. Somali'de konut yapılması konusunu Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştüklerini aktaran Erdoğan, "Diyoruz ki ilk etapta 10 bin konut yapmak suretiyle şehrin görünümünü değiştirelim. Burada 45 metrekarelik, 65 metrekarelik, 85 metrekarelik, alt gelir gruplarına yönelik bir adım atabiliriz. İnanıyorum ki 1-2 yıl içinde bu konutları Somali'ye kazandırırız" dedi. nbsp;
Erdoğan, Somali'deki bomba yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin bir soru üzerine ise, "Biz pes edemeyiz. Bizler insani, vicdani, İslami görevlerimizi yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da Erdoğan'a teşekkür ederek, "Somali'nin tarihi değişimi içinde yerinizi alıyorsunuz. Somali halkı bu yardımları unutmayacak. Geçmişteki Mogadişu ile bugünkü Mogadişu arasında büyük fark var, bu fark, Türk devletinin çabaları sayesinde oldu" dedi.

Somali'ye 10 bin konut
TİKA'nın inşa ettiği 200 kişilik hastanenin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, burada yatan çocuklara boyama kitabı verdi.
Somali'ye 10 bin konut
FAHRİ DOKTORA ALDI
Somali İbn-i Sina Meslek Yüksekokulu mezunlarına diplomalarını veren Erdoğan'a fahri doktora unvanı sunuldu.


Somali'ye 10 bin konut
3 YIL ÖNCE 3 YIL SONRA...
Mogadishu News da twitter üzerinden paylaştığı resimle, Erdoğan'ın 3 yıl önceki ziyareti sonrası Somali'deki değişime dikkat çekti. Türkiye'nin karşılıksız inşa ettiği 200 yataklı hastaneye yer verdi.



CEREN KENAR / nbsp;Mogadişu
Fotoğraflar: Osman Sağırlı nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...