Temayül yoklaması tamam! Kaldı üç aşama

Temayül yoklaması tamam! Kaldı üç aşama

GÜNDEM Haberleri

2 gün süren temayül yoklamalarında aday adaylarının teşkilat tarafından kabul görüp görmediğine bakıldı.

İsmail Sonsuz ANKARA
Genel seçimlere sıkı şekilde hazırlanan AK Parti, milletvekili adaylarını adeta kılı kırk yararak seçiyor. Hem parti tabanında hem halk nezdinde en doğru adayı belirlemek için aday adaylarını 4 aşamalı bir süzgeçten geçiren parti yönetimi ilk olarak temayül yoklaması yaptı. 2 gün süren yoklamalarda aday adaylarının teşkilat tarafından kabul görüp görmediğine bakıldı. Temayül yoklamaları alfabetik sıraya göre yapıldı. Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara 1. Bölge 80. sıradan girdi. AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilen sandıklar, burada açılacak ve hangi aday adayına kaç oy çıktığı belirlenecek. Oluşturulacak rapor bir üst komisyona sunulacak. Raporun sonuçları gizli tutulacak. nbsp;Temayül sandığından yüksek oyla çıkanlar, rakiplerinin bir adım önüne geçecek. Daha sonra 6 Mart'tan itibaren Genel Merkez'de parti kurmaylarının başkanlığında 12 ayrı komisyon çalışmalarına başlayacak. 15 Mart'a kadar süren çalışma kapsamında Seçim İşleri Başkanlığı tek tek aday adaylarıyla mülakat yapacak. Bu sırada her şehre bir sandık kurularak aday adayları STK temsilcileri ve kanaat önderlerine sorulacak. 23 Mart'tan itibaren de nbsp;Üst Komisyon, listelere son şeklini verecek. nbsp;
ÖNCE İMZA SONRA OY
AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlar, temayül yoklamalarında oylamadan önce "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Biz de Varız" kampanyasına imza attı. Talimat, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...