Saldırılar çözüme yönelik bir tavır

Saldırılar  çözüme yönelik bir  tavır

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: 'İlçe teşkilatımıza terör örgütünün yaptığı saldırıyı çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum.'

İSMAİL KAPAN / BÜKREŞ nbsp;
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslar çerçevesinde bulunduğu Romanya'da, İstanbul Adalet Sarayı'na ve AK Parti binasına gerçekleştirilen saldırıları sert sözlerle kınadı. Rehin alma görüntülerini yayınlayan medya kuruluşlarını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kartal ilçe binasına yapılan saldırının çözüm sürecini engellemeye yönelik olduğunu söyledi. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi sebebiyle programını iptal ederek Türkiye'ye dönen Erdoğan, şunları söyledi:
BEDELİNİ AĞIR ÖDEDİLER nbsp;
"Bir terör örgütü İstanbul'un en büyük adalet sarayına girmek suretiyle bir savcımızın odasını basıp, orada uzun bir süre savcımızı rehin alarak, haince şehit ettiler. Kendileri de güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödedi. Terörizm tüm dünyanın ortak problemidir. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yine meslektaşı olan eşi hanımefendiye ve tüm ailesine baş sağlığı dileklerimi Romanya'dan gönderiyorum. Güvenlik güçlerimize de orada yaptıkları akılcı ve başarılı görevleri için teşekkür ediyorum.
HANİ SİYASET YAPACAKTINIZ
Aynı zamanda AK Partinin Kartal ilçe teşkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı da çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Bütün bunlar bilinmelidir ki, demokrasi bu tür saldırılarda pes edecek basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların terörizme karşı ortak durması şarttır. Hani bunlar çözüm süreciyle beraber silahları bırakacaklardı? Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Bir şey çok önemli; Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman koyacaklar?
MEDYA NE KAZANACAK?
Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Yani bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Bu anlayış insani değildir."
TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret gerçekleştirdiği Romanya'da Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis'le bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Romanya'nın Bükreş şehrinde bulunan Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. Erdoğan, Romanya'da Galatasaray'ın efsane 10 numarası George Hagi ile de görüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...