MGK'dan 'ilave tedbir' vurgusu

MGK'dan 'ilave tedbir' vurgusu

GÜNDEM Haberleri

Devletin zirvesi, Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri ve muhtemel sınır ötesi operasyonu masaya yatırdı

Haber Merkezi ankara
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Kurul'un Haziran ayı olağan toplantısı aynı zamanda 62'inci Hükümet üyelerinin son MGK'sı oldu. Toplantının ana gündemini Türkiye-Suriye sınırındaki nbsp;gelişmeler ile muhtemel sınır ötesi operasyonun planları oluşturdu. 4 saat süren toplantı sonrası açıklanan bildiride, özetle şu ifadelere yer verildi:
Suriye'deki hadiseler nbsp;değerlendirilmiş, muhtemel tehditler ele alınmış, sınırlarımızda alınan ilave güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Bölgede yaşayan sivil halkı hedef alan terör saldırıları ile bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik eylemlerden duyulan endişe dile getirilmiştir.
Milletimizin kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatarak ülke genelinde vatandaşlarımızın güvenliğini ve hayat hakkını ortadan kaldırmayı hedef alan terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.
Ülkemize sığınanların mağduriyetinin giderilmesi için bugüne kadar yapılan insani çalışmalara kararlılıkla devam edilecek.
Güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda kabul edilmesi, toplum barışına katkılar sağlayacaktır. Milli güvenliğimizi tehdit eden, başta Paralel Devlet Yapılanması olmak üzere, tüm yasadışı oluşumlara karşı yürütülen mücadeleye kararlılıkla devam edileceği bir kez daha dile getirildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...