Davutoğlu'ndan muhalefete koalisyon mesajı

Davutoğlu'ndan muhalefete koalisyon mesajı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

15 dakika süren görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "CHP ve MHP liderlerinin son açıklamalarından sonra erken seçim ihtimalinin arttığını düşünür müsünüz?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Bir yola çıktınız mı alternatif çıkışları düşünmemek lazım. Bizim şu andaki hedefimiz koalisyon kurmak. Bütün parti liderleriyle görüşeceğiz. Birlikte bir çözüm bulma çabası içinde olacağız. Hepimize milletin verdiği görev açıktır; 'uzlaşın ve hükümet kurun'. Başlarken uzlaşmama düşüncesi millete saygısızlıktır." nbsp;
Davutoğlu, "Görüşmeleri iki turlu mu öngörüyorsunuz yoksa tek turda sonuç alır mısınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Hiçbir şey bir turda bitmez. Bir tur karşılıklı birbirini tanıma... Daha sonra herkes mutlaka kendi çalışma arkadaşlarıyla durumu değerlendirecek. Dolayısıyla 'ilk turda görüşmede netice alınır' diyen çok kolaycı bir yol seçmiş olur, 'ilk turda bu iş biter' diyen de reddetmeye şimdiden hazır anlamına gelir. İkinci bir turda da durum daha netleşir. Hangi partinin koalisyona daha yakın olduğu konusunda bizim de zihnimizde bir tablo ortaya çıkar." nbsp;
HDP İLE MAKUL OLMAZ nbsp;
Başbakan Davutoğlu, KON TV'de canlı yayınlanan "Selçuklu Belediyesi ile İftara Doğru" programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Davutoğlu, "78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. HDP ile koalisyonu şu aşamada makul görmüyoruz. Onlar da tavırlarını o kadar net, katı şekilde koydular ki bir koalisyon tablosu içinde olacaklarını sanmıyorum.
'Türkiye, Suriye'ye hemen fiili müdahale edecek ve girecek' diye bir beklenti doğru değil. Ama Türkiye, Suriye'den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı da müteyakkız durumdadır. Son dönemdeki hareketlilik, teyakkuz halinin hareketliliğidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...