Erdoğan: Tüm partilerimiz sorumlu davransın

Erdoğan: Tüm partilerimiz sorumlu davransın

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın İstanbul Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

"Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir" diyen Erdoğan özetle şu mesajları verdi:
Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum.
Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa, çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir. Yani kimse bu noktada milletimize gitmekten bir defa çekinmesin, kaçmasın.
Bir Müslüman'ın ne uyuşturucuyla, ne içkiyle, ne de kumarla işi olur. Ben mekruh kabul edilen sigarayı da bu kapsamda değerlendiriyorum.
Bakıyorsun hoca, koskoca profesör ama sigarayı da alkolü de hepsini götürüyor. Kendisiyle bunu konuştuğunuz zaman da savunuyor.
Zaman zaman Mısır'ın şu anda başındaki işgalci zatla ilgili konuşmamı eleştirenler çıkıyor. Eğer ben demokrasiye inanmışsam, halkın iradesine inanmışsam, halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Bunu çok açık, net söylemek zorundayım. Zira benim nezdimde yine söylüyorum Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...