Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğretmene iyi haber, rotasyon süresi uzatıldı

Öğretmene iyi haber, rotasyon süresi uzatıldı

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için daha önce 12 yıl olarak belirlenen aynı eğitim kurumunda çalışma süresini 15 yıla çıkardı.

Bu yıl 13 bin öğretmene rotasyon uygulanacak. Öğretmenlerden gelen talepleri dikkate alan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kararıyla, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, daha önce rotasyona ilişkin 2014-2015 öğretim yılı için 12 yıl olarak belirlenen aynı eğitim kurumunda çalışma süresi, 15 yıla çıkarıldı. Bu yıl rotasyon uygulanacak öğretmen sayısı da yaklaşık 13 bin olarak belirlendi. Rotasyon, coğrafi durum, ulaşım şartları dikkate alınarak belirlenecek ve ilçe grupları içerisindeki öğretmenlerin tercihleri de göz önünde bulundurularak yapılacak. Öğretmenlere 40 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilecek. Öğretmenlerin tamamına yakını, tercih ettikleri eğitim kurumuna yer değiştirmiş olacak. Yer değişikliği büyük oranda öğretmenin ikametgâhına yakın eğitim kurumlarına olacak. Rotasyon için başvuruların bu ay içinde alınacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...