İşte Vakayı Adiye

İşte Vakayı Adiye

GÜNDEM Haberleri

Basit bir dondurma kavgasını "Aleviler linç ediliyor" diye duyuran malum çevreler, bayram öncesi Bursa'yı karıştırmak istedi.

Kürtler ve Aleviler üzerinden zaman zaman Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, sokak hareketleri için adeta fırsat kolluyor. Başını CHP'li ve HDP'li bazı milletvekillerinin çektiği çevreler, provokasyona çanak tutuyor. Bunun son örneği Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşandı. İki çocuk arasında çıkan vakayı adiyeden (basit vaka) sayılan bir kavga, adice yalanlar zincirine dönüştü.
Nurgül ve Daimi G. çifti, arefe gününden bir gün önce çocukları 10 yaşındaki M. ile birlikte Ahmet Vefik Paşa Mahallesi'nde bulunan Kent Parkı'na gitti. Daimi G., dondurma isteyen oğluna para verdi. Çocuk da parkta Şentürk K.'nin işlettiği büfeye giderek dondurma almak istedi. Tezgahta bulunan işletmecinin oğlu C.K., dondumayı verdi. Ancak çocuk az buldu. Bunun üzerine tezgahtar sinirlenip dondurma vermeyeceğini söyledi. Anne ve babasının yanına dönen M.G., kendisine dondurma verilmediğini ifade etti. Buna sinirlenen Nurgül G. büfeye gidip C.K. ile tartıştı. Bu sırada Daimi G. dondurmacı çocuğa tokat attı. Daha sonra işyerinden ayrılan G. çifti yürüyerek evlerine giderken, olayı öğrenenince arkalarından gelen Şentürk K. ile yanında bulunan ve adı öğrenilemeyen arkadaşının saldırısına uğradı. Kavgada yaralanan çift, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafasına kürek ile vurulan Daimi G. yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Bundan sonra malum çevreler adi bir kampanya başlattı.
KOŞUN ALEVİLERİ ÖLDÜRÜYORLAR!!!
CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Twitter hesabından "Bursa'da Alevi olduğu için linç edilen bir aile yaşam mücadelesi veriyor. Biz de birazdan yola çıkıyoruz. Hastaneye bekleriz" diye yazarak provokasyon çağrısında bulundu. Sol yayın organlarından Bianet, dondurmacının kadına "Bir daha buraya Tunceliler gelmesin, mermim tabancanın ucunda" dediğini yazdı. Radikal, CNN Türk ve Evrensel gibi yayın organları bu ifadeleri anında iktibas yapıp manşetine taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın sahibi olduğu Gerçek Gündem internet sitesi söz konusu ailenin oruç tutmadıkları gerekçesiyle saldırıya uğradığını yazdı. Ardından sosyal medyada kampanya başlatıldı. Hubyar Sultan Alevi Derneği "Saldırı Alevilere yöneliktir" açıklamasında bulundu. Akşam saatlerinde de Daimi G.'nin akrabaları dondurmacının büfesini taşladı. Gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı. Ancak, kaynaklar haberlerini düzeltme ihtiyacı hissetmedi.
MESELE ORUÇ DEĞİL
nbsp;Bilgi kirliliğine Alevi dernekleri de isyan etti. Olayla ilgili dün açıklamada bulanan Kestel Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Hüseyin Sığıç şunları ifade etti: "15 Temmuz günü meydana gelen bu olayı kınıyoruz. Bu üzücü hadisenin ardından tam anlamıyla bir bilgi kirliği yaşandığını gördüğümüz için bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Olay bazı basın organlarında yer aldığı gibi oruç tutulup tutulmaması veya inanç temelli davranışlardan kaynaklanmamıştır. Olay Kestel Belediyesi tarafından aile parkı içerisinde saldırgan Şentürk K.'ye tahsis edilmiş olan olan büfede dondurma satışı yüzünden çocuklar arasında yaşanmış bir gerginlik üzerine patlak vermiştir. Bu saldırı yüzünden adli soruşturma açılmış olup, yargı süreci devam etmektedir. Olayın faillerinden biri halen yakalanamamıştır. Biz yetkililerin adaletin tesisi için gereğini yapacağını umut ediyor ve bu işin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Her yerde ve herkese karşı şiddete her zaman karşı olduğumuzu bir defa daha tekrarlıyoruz."
PARDON BİLE DEMEDİLER
Provokasyon çağrısı yapan CHP'li Eren Erdem gerçek ortaya çıkınca, özür dilemek yerine "Olayın basına ve bize intikal ettiği gibi gelişmediğini bölgedeki arkadaşlarımız bize aktarmıştır. Bilgilerinize" diye yazdı. Diğer kaynaklar ise haberini düzeltme ihtiyacı bile hissetmedi.

İşte Vakayı Adiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...