Adıyamanlılar rahatsız, 'Terörün üssü değil hoşgörü şehriyiz'

Adıyamanlılar rahatsız, 'Terörün üssü değil hoşgörü şehriyiz'

GÜNDEM Haberleri

"IŞİD üssü Adıyaman" algısı oluşturulma çabalarına hem yerel yetkililer hem halk tepki gösterdi.

HDP mitingini ve Suruç'u kana bulayan canlı bombaların Adıyamanlı olması, bu şirin kentimizi hedef haline getirdi. "IŞİD üssü Adıyaman" algısı oluşturulma çabalarına hem yerel yetkililer hem halk tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman bir huzur adasıdır. Farklı etnik yapılar ve farklı inançların bir arada hemhal olduğu yerdir. Tarihin hiçbir döneminde bir terör örgütüne asla ve asla prim vermemiştir. Kentin huzurunu bozmak isteyenler bunu başaramayacak. Her şehirde birtakım münferit hadiseler yanaşabilir. Bunu genelleştirmek haksızlıktır, aynı zamanda hadsizliktir" ifadelerini kullandı. Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, şunları söyledi: "Terörün dini ve memleketi olmaz. Adıyamanlılar, vatanına, milletine bağlıdır. Burada Türküyle, Kürtüyle, Zazasıyla, Arapıyla herkes kardeşçe yaşamaktadır." Kent halkından Yavuz Yılmaz, Adıyaman'ın güzellikler diyarı olduğuna işaret ederek, "Senelerdir terör olayı yaşanmadı" dedi. nbsp;85 yaşındaki Hacı Yusuf Gözübüyük ise, "Kimseye zararımız yok. Adıyaman'ımız barış kentidir" şeklinde konuştu. Adıyamanlıların isyanına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da destek verdi: "PKK terör örgütü, hiçbir zaman buraya girememiştir. Kimse Adıyaman konusunda onları ilzam edecek bir şey söylemesin." nbsp;

Neden Adıyaman?
Çatışma ortamı hedefleniyor
Adıyaman'da faaliyet yürüten STK temsilcileri, kanaat önderleri, dernek başkanlarına göre son günlerdeki karalamaların hedefi, çatışma ortamı oluşturma çabası. Bu noktaya dikkat çeken AK Parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara, "Son bir yıldır şehrimiz, bu tür olaylarla gündeme getiriliyor. Çünkü PKK'nın giremediği illerden biri Adıyaman'dır" dedi. Adıyaman Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Dursun da, "HDP-PKK çizgisi, Şanlıurfa'ya kadar etkin bir şekilde siyaset adı altında yapılandı. Ancak Adıyaman'da başaramadılar. Bu dönem CHP'deki blok oyların kaymasıyla HDP, 1 milletvekili çıkarabilmiştir. Bundan kaynaklanan güven herhalde onları alana itti" yorumunda bulundu. Adıyaman Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri, Cüneyt Fidancı ise, şunları kaydetti: "Ne PKK'ya ne IŞİD'e prim verildi. Türkiye'de yeri makamlarca belirlenmiş iki sahabeden birine evsahipliği yapıyoruz. Terör örgütlerince yapılan her eylem halk tarafından kabul görmemiştir. Ailelerimiz gençlerine sahip çıkmalıdır. Adıyamanlılar da üzerindeki ölü toprağından sıyrılmalı, güncel gelişmelere duyarlılık göstermelidir."
Yücel Kayaoğlu nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...