Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karargâhta 14 gün erken devir teslim

Karargâhta 14 gün erken devir teslim

GÜNDEM Haberleri

Görev süresinin 2 yıl uzatılması mümkün olan Genelkurmay Başkanı Özel emekli oluyor. Yerine Org. Akar'ın gelmesi bekleniyor.

Buket Güven ANKARA
Tüm dikkatler Suriye sınırında IŞİD, Kuzey Irak'ta PKK'ya yapılan operasyonlara odaklanmışken, bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sürprize hazırlanıyor. 3-5 Ağustos arasında toplanacak olan YAŞ'ta bu sene TSK'nın komuta kademesinde önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor. Teamüller gereği; nbsp;2011'de göreve gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bu sene emekliye ayrılması öngörülüyor. Orgeneral Özel'in yaşı tuttuğu için görev süresinin 2 yıl daha uzatma imkanı bulunuyor. Ancak 'emekliye ayrılmak istediğini' bildirdiği söylenen Özel'in, hükümetin de inisiyatifi ile uzatma hakkını kullanmayacağı kesinleşti. Teamüllerin işletilmesi durumunda Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın gelmesi bekleniyor. Karargah da devir teslim için hazırlıklara başladı. Her yıl 27-28 Ağustos'ta yapılan nbsp;törenin, bu defa 14 gün önce yani 13 Ağustos'ta olması bekleniyor. Hükümet ve Genelkurmay bu erken devir teslimle hem son operasyonların sekteye uğramasını engellemiş, nbsp;hem de 'net şekilde yola devam' mesajı vermiş olacak.
Karargâhta 14 gün erken devir teslim

KOMUTANLAR DENETİMDE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 'Bordo Bereliler' olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı; Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ise Suriye sınırındaki radar ve HAWK Hava Savunma Silah Sistem mevzilerini denetledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...