Eskişehir'de, 'usulsüz dinleme' davasına devam edildi

/ Kaynak: AA
Eskişehir'de, 'usulsüz dinleme' davasına devam edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eskişehir'de, usulsüz dinleme iddiasına ilişkin biri tutuklu 25 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık eski Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık ve tutuksuz yargılanan 24 kişiden 5'i ile taraf avukatları hazır bulundu.


Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Şubat'ta Eskişehir ile Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da polis ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, Eskişehir'de bazı kişilerin telefon görüşmelerinin izinsiz olarak dinlenildiği iddiasıyla gözaltına alınan 25 şüpheliden biri tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi" suçlamasıyla dava açılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...